Τεχνολογία

Η LG παρουσιάζει τη νέα OLED Evo G3


27 Apr Η LG παρουσιάζει τη νέα OLED Evo G3

Posted at 14:36h
in SMART TV
by Soustas

Η LG OLED με αιχμή του δόρατος την καινοτομία της, αποτελεί τη Νο1 Τηλεόραση Παγκοσμίως για δέκα συνεχόμενα χρόνια. Με πενταετή εγγύηση πάνελ[1], η νέα LG OLED Evo G3 βρίσκεται ήδη στην αγορά και εντυπωσιάζει με τις προηγμένες λειτουργίες, την ποιότητα εικόνας και τα νέα χαρακτηριστικά της.

Διαθέτει τον ισχυρό επεξεργαστή α9 ΑΙ 4K Gen6 και βάζει τον χρήστη στον κόσμο του α-ρεαλισμού[2].Ο χρήστης γίνεται ο πρωταγωνιστής που περιβάλλεται από τις εξαιρετικές βελτιώσεις εικόνας και ήχου του επεξεργαστή α9 AI 4K Gen6. Με τεχνολογία AI Super Upscaling, το σύστημα επεξεργασίας AI χρησιμοποιεί τα AI Noise Reduction (μείωση θορύβου με τεχνητή νοημοσύνη) και AI Super Resolution (σούπερ ανάλυση με τεχνητή νοημοσύνη), για την ταξινόμηση των εικόνων και την αφαίρεση του θορύβου με βάση την κατηγορία τους. Στη συνέχεια, οι αλγόριθμοι “deep learning” βελτιώνουν τα πρόσωπα και τα αντικείμενα για να τα κάνουν να φαίνονται πιο ευκρινή, εκφραστικά και πολυδιάστατα . Το OLED Dynamic Tone Mapping Pro βελτιώνει τις εικόνες μέσω μιας διαδικασίας βελτίωσης που τονίζει την αντίθεση σε περιοχές χαμηλής διαβάθμισης, φωτίζει τις περιοχές μεσαίων τόνων και προσθέτει εκφραστική λεπτομέρεια σε περιοχές υψηλής διαβάθμισης. Το HDR Expression Enhancer εφαρμόζει μεμονωμένες καμπύλες χαρτογράφησης τόνων στα αντικείμενα που έλκουν φυσικά το βλέμμα του χρήστη, κάνοντάς τα να ξεχωρίζουν έντονα και εκφραστικά.

Στην LG OLED G3 τα pixel είναι πιο φωτεινά και λαμπερά και ξεχωρίζουν καθώς δεν συνοδεύονται από τη θαμπή λάμψη του οπίσθιου φωτισμού. Τα αυτοφωτιζόμενα pixels επιτυγχάνουν το βαθύ σκοτεινό μαύρο, ενώ η έντονη αντίθεση αποκαλύπτει λεπτομέρειες που δεν είναι εύκολα ευκρινείς. Με τις βελτιώσεις που πραγματοποιεί το Brightness Booster Max και με τη βοήθεια του επεξεργαστή, η ποιότητα της εικόνας γίνεται πιο έντονη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοφωτιζόμενα pixels για επιπλέον απόδοση φωτισμού.

Με 100% χρωματική πιστότητα[3] και ένταση χρώματος[4], η OLED G3 προβάλει τα χρώματα ακριβώς όπως στο πρωτότυπο, με πλούσιους τόνους τόσο σε φωτεινά όσο και σε σκοτεινά περιβάλλοντα.

Επιπλέον, το FILMMAKER MODE κάνει την εικόνα αληθινή και διατηρεί την οπτική του σκηνοθέτη για έναν πιο αυθεντικό τρόπο απόλαυσης των ταινιών καθώς επίσης το Dolby Vision™ ζωντανεύει τις σκηνές. Με τον καθηλωτικό, χωρικό ήχο του Dolby Atmos®[5] ο χρήστης απολαμβάνει τη μαγεία του κινηματογράφου από το σαλόνι του σπιτιού του. Αντίστοιχα, το AI Sound Pro αναμειγνύει εικονικά τον ήχο για να δημιουργήσει το αποτέλεσμα ηχείων surround 9.1.2, με επεξεργασία για σαφήνεια και έλεγχο της ισορροπίας. Η τηλεόραση χρησιμοποιεί το νέο καινοτόμο χαρακτηριστικό WOW Orchestra, όπου η τηλεόραση LG OLED σε συνδυασμό με ένα LG Soundbar[6], συνεργάζονται σαν ένα ηχείο, για να δημιουργήσουν μια διευρυμένη ηχητική σκηνή με βελτιωμένο ύψος, βάθος και ισχύ, σαν σε αίθουσα συναυλιών.

Η νέα LG OLED G3 χαρακτηρίζεται από τη σχεδίαση One Wall. Χωρίς ορατό κενό κατά την τοποθέτηση στον τοίχο[7] φέρνει στιλ και αβίαστη κομψότητα στο σαλόνι ή σε οποιοδήποτε περιβάλλον επιλέγει ο χρήστης. Ο ειδικά σχεδιασμένος βραχίονας τοίχου παρέχει στην OLED τηλεόραση εφαρμοστή τοποθέτηση, αφήνοντας σχεδόν μηδενικό κενό από τον τοίχο.

Το νέο webOS 23 New Home[8] προσαρμόζει από το αγαπημένο περιεχόμενο μέχρι τον τρόπο προβολής που προτιμά ο χρήστης ενώ μέσω της λειτουργίας «Το προφίλ μου» ο χρήστης λαμβάνει εξατομικευμένες προτάσεις ταινιών, μια επισκόπηση των επόμενων αγώνων της αγαπημένης ομάδας και τις ειδοποιήσεις του χρήστη, όλα από ένα μέρος αποκλειστικά.

Η LG OLED G3 είναι ιδανική για να απολαύσει ο χρήστης την απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού. Ο ταχύτατος χρόνος απόκρισης 0,1 ms[9], η συμβατότητα NVIDIA G-Sync, το AMD FreeSync Premium και η υποστήριξη VRR[10], συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ασύγκριτα καθαρή, ομαλή εικόνα, ενώ το UX που είναι προσανατολισμένο στον παίκτη και η απλή ροή παιχνιδιών επιτρέπουν να μπει ο χρήστης κατευθείαν στον κόσμο του παιχνιδιού. Με τη βοήθεια του Game Optimizer, ο χρήστης εφαρμόζει τις ιδανικές ρυθμίσεις για το είδος και το περιβάλλον του παιχνιδιού. Ενώ, από το Game Dashboard π χρήστης αποκτά πρόσβαση στο μενού και μπορεί να ελέγξει ότι όλα έχουν σωστή εμφάνιση και αίσθηση. Επιπλέον, μέσω του Cloud Gaming ο χρήστης αποκτά πρόσβαση στο GeForce NOW[11] και σε έναν κόσμο γεμάτος παιχνίδια απευθείας από την τηλεόρασή του.

Τέλος, από την οθόνη 55 ιντσών για μαραθώνιους ταινιών μέχρι το μοντέλο 97 ιντσών για τις πιο συναρπαστικές αθλητικές αναμετρήσεις, η τεράστια γκάμα της LG OLED G3 μαγεύει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

[1] Από 5ετή εγγύηση πάνελ καλύπτονται τα μοντέλα 88Z2, 77Z2, 83G2, 77G2, 65G2 και 55G2. Η εγγύηση είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα https://www.lg.com/gr/oled–tileoraseis/2022/oled–warranty. Στο 1ο έτος της εγγύησης, καλύπτονται πάνελ, ανταλλακτικά και κόστος εργασίας. Από το 2ο έως το 5ο έτος της εγγύησης, καλύπτονται μόνο τα πάνελ, ενώ η εργασία χρεώνεται.

[2] Ο “α-ρεαλισμός” αναφέρεται στη ρεαλιστική ποιότητα εικόνας και ήχου που υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή α9 AI 4K Gen6 της LG.

[3] Το πάνελ OLED της LG είναι πιστοποιημένο από την Intertek για χρωματική πιστότητα 100%, μετρημένη κατά το πρότυπο CIE DE2000 με 125 μοτίβα χρωμάτων.

[4] Η ένταση γκάμας χρωμάτων (CGV) είναι ισοδύναμη ή υπερβαίνει το CGV του χρωματικού χώρου DCI–P3, όπως επιβεβαιώνεται ανεξάρτητα από την Intertek.

[5] Τα Dolby, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos και Dolby Vision Gaming είναι εμπορικά σήματα της Dolby Laboratories Licensing Corporation

[6] Η αγορά του Soundbar γίνεται ξεχωριστά.

[7] Ανάλογα με το περιβάλλον εγκατάστασης, μπορεί να υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ της τηλεόρασης και του τοίχου. Η εγκατάσταση ενδέχεται να διαφέρει. Ανατρέξτε στον οδηγό εγκατάστασης για λεπτομέρειες.

[8] Τα υποστηριζόμενα μενού και εφαρμογές ενδέχεται να διαφέρουν ανά χώρα. Τα μενού που προβάλλονται ενδέχεται να διαφέρουν μετά την ημερομηνία κυκλοφορίας. Οι συστάσεις λέξεων-κλειδιών ποικίλλουν ανάλογα με την εφαρμογή και την ώρα της ημέρας.

[9] Ο χρόνος απόκρισης υποβλήθηκε σε δοκιμές και πιστοποιήθηκε από την Intertek

[10] Το VRR αποτελεί πιστοποιημένη προδιαγραφή του HDMI 2.1.

[11] Ενδέχεται να απαιτείται συνδρομή GeForce NOW.

Πηγή