Τεχνολογία

Η LG ακολουθεί τα παγκόσμια πρότυπα στη λειτουργική ασφάλεια και κυβερνοασφάλεια


31 May Η LG ακολουθεί τα παγκόσμια πρότυπα στη λειτουργική ασφάλεια και κυβερνοασφάλεια

Posted at 16:48h
in INTERNET
by Soustas

Η LG Electronics (LG) είναι η πρώτη εταιρεία που πληροί τα διεθνή πρότυπα δοκιμών για τη λειτουργική ασφάλεια και τη διαχείριση της κυβερνοασφάλειας για οχήματα. Η LG επικαιροποιεί ετησίως τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις για τις λύσεις hardware και software για τα εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων μέσω του κορυφαίου παγκόσμιου οργανισμού δοκιμών, TÜV Rheinland.

Ως υπολογίσιμος παίκτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων, η LG συμμορφώνεται σταθερά με τους διεθνείς κανονισμούς και συμμετέχει σε βασικά προγράμματα πιστοποίησης.

Πρόσφατα, ο ερευνητής της LG, Kim Min-kyu απέκτησε την πιστοποίηση Automotive Functional Safety Expert, αποτελώντας μόλις το δεύτερο άτομο που το επιτυγχάνει από τότε που θεσπίστηκε το πρόγραμμα πιστοποίησης το 2011. Επίσης, η LG απέκτησε πιστοποίηση λειτουργικής ασφάλειας για την εμπρόσθια κάμερα ADAS στις κατηγορίες “4M” (υλικό, μέθοδος, μηχανή, άνθρωπος) το 2022. Τα εξαρτήματα των οχημάτων της εταιρείας συμμορφώνονται, επίσης, με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο (CSMS) – τον κανονισμό αριθ. 155 (UN R155) της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE).

«Με την αυξανόμενη σημασία των κανονισμών ασφάλειας και προστασίας των οχημάτων στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η απόκτηση πιστοποίησης για τα εξαρτήματα και τις τεχνολογίες μας είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, Πρόεδρος της LG Vehicle Component Solutions (VS). «Η LG θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τα πιο πρόσφατα πρότυπα και να αναπτύσσει τις δυνατότητές της στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας, για να παρέχει στους πελάτες της ακόμη πιο αξιόπιστες λύσεις».

«Συγχαίρουμε την LG για την πιστοποίηση του πρώτου Functional Safety Expert της Ασίας, ένα επίτευγμα που αντανακλά την εξαιρετική, οριζόντια επίδοση της εταιρείας στην απόκτηση κορυφαίων βιομηχανικών πιστοποιήσεων και προσόντων», δήλωσε ο Frank Juettner, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της TÜV Rheinland Korea. «Η απόκτηση των πιο πρόσφατων πιστοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένου του ISO/SAE 21434, αποδεικνύει τη δέσμευση της LG να παρέχει στους πελάτες και τους συνεργάτες της το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας προϊόντων και συστημάτων».

Η LG έχει καταρρίψει εκπληκτικά ρεκόρ διατηρώντας την καινοτομία της στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας. Ήδη το 2018, η LG εξασφάλισε τεχνική πιστοποίηση για τη Διαχείριση Λειτουργικής Ασφάλειας (FSM) στην ανάπτυξη συστημάτων infotainment και το 2021, η μπροστινή κάμερα του Προηγμένου Συστήματος Υποστήριξης Οδηγού (ADAS) πέρασε αξιολογήσεις για τη λειτουργική ασφάλεια (προϊόν και διαδικασίες) με βάση το ISO 26262 – ένα διεθνές πρότυπο λειτουργικής ασφάλειας για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων οχημάτων.

Η LG σχεδιάζει, επίσης, να ηγηθεί των μελλοντικών τάσεων στην αυτόνομη οδήγηση, όπου η λειτουργική ασφάλεια θα επικεντρωθεί στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα Safety of The Intended Functionality (SOTIF). Η SOTIF γίνεται όλο και πιο σημαντική, καθώς ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να ενσωματώσει και να επεκτείνει τη χρήση διαφόρων προηγμένων τεχνολογιών στα οχήματά της, όπως τεχνητή νοημοσύνη (AI), χάρτες υψηλής ευκρίνειας, διεπαφές δεδομένων αισθητήρων και εφαρμογές κυβερνοασφάλειας.

Πηγή