Ειδήσεις

Η Φίνος Φίλμ τιμά τον Γιώργο Παππά που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, 11:46

Σαν σήμερα το 1958, έφυγε από τη ζωή ο σημαντικός ηθοποιός Γιώργος Παππάς. Η Φίνος Φιλμ με μια ανάρτηση στο facebook και με ένα συγκινητικό βίντεο τιμά τον αξιόλογο ηθοποιό.

«Αρχοντιά, γοητεία και βαθιά μόρφωση ήταν μερικές από τις αρετές του ταλαντούχου ηθοποιού Γιώργου Παππά, που ενώ σπούδασε γεωπόνος αλλά και… τυροκόμος στην Ελβετία και στη Γαλλία, αφοσιώθηκε τελικά στο θέατρο που ήταν το μεγάλο του πάθος.

Ερμήνευσε σπουδαία έργα με τον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη, συνεργάστηκε στενά με την Κυβέλη και το ζεύγος Λαμπέτη-Χορν, ενώ υπήρξε και σημαντικός μεταφραστής έργων, πολλά από τα οποία σκηνοθετούσε ο ίδιος.

Στο σινεμά τον συναντάμε σε ελάχιστες αλλά αξιόλογες ταινίες, όπως τα «Πρόσωπα Λησμονημένα» του Γιώργου Τζαβέλλα, το «Κυριακάτικο Ξύπνημα» και «Το Τελευταίο Ψέμμα» του Μιχάλη Κακογιάννη, την «Άγνωστο» του Ορέστη Λάσκου, αλλά και τον «Άνθρωπο του Τρένου» του Ντίνου Δημόπουλου.

Ο Γιώργος Παππάς έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1958, σε ηλικία 55 ετών, και τον θυμόμαστε μέσα από στιγμές του στις ταινίες της Φίνος Φιλμ «Πρόσωπα Λησμονημένα» (1946) και «Η Άγνωστος» (1956).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του Γιώργου Παππά ήταν η γνωστή ποιήτρια με το ψευδώνυμο «Μυρτιώτισσα», που έγραψε μετά τον πρόωρο θάνατο του γιού της το ποίημα «Σ’αγαπώ», το οποίο ενέπνευσε τον Μάνο Χατζιδάκι για να γράψει τον κορυφαίο δίσκο του “Ο Μεγάλος Ερωτικός”».

Δείτε το βίντεο:

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, 11:46

Πηγή