Ειδήσεις

Η Συρία αρνείται ότι κρατά όμηρο τον Αμερικανό δημοσιογράφο Όστιν Τάις


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 14:30

Οι αρχές της Συρίας διέψευσαν, ότι έχουν απαγάγει ή ότι κρατούν έναν Αμερικανό δημοσιογράφο που εξαφανίστηκε πριν από μία δεκαετία, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τη Δαμασκό να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο Όστιν Τάις, πρώην πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού, απήχθη τον Αύγουστο του 2012 σε ηλικία 31 ετών κοντά στη Δαμασκό όπου βρισκόταν ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος για να καλύψει την εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

Syria denied on Wednesday it is holding U.S. journalist Austin Tice or other Americans after President Biden accused the Syrian government of detaining him. https://t.co/Akt8mki51Z


— WashTimesLocal (@WashTimesLocal) August 17, 2022

Η οικογένειά του πιστεύει ότι είναι ζωντανός και εξακολουθεί να κρατείται στη Συρία. Η ταυτότητα αυτών που κρατούν τον Τάις δεν είναι γνωστή και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή του.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τον Τάις μέλος του αμερικανικού στρατού και διέψευσε ότι οι αρχές της χώρας κρατούν αυτόν ή οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πολίτη.

«Αυτές είναι αβάσιμες κατηγορίες», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Σε ανακοίνωσή του κατά τη δέκατη επέτειο από την απαγωγή του Τάις ο Μπάιντεν δήλωσε την προηγούμενη Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του «έχει ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση της Συρίας να συνεργαστεί μαζί μας ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τον Όστιν σπίτι του».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον γνωρίζει «με βεβαιότητα» ότι ο Τάις έχει κατά καιρούς κρατηθεί από τη συριακή κυβέρνηση.

Οι ΗΠΑ απέσυραν τη διπλωματική τους αποστολή από τη Συρία το 2012, μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου στη χώρα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε από την πλευρά του ότι ο ειδικός απεσταλμένος για τις υποθέσεις των αιχμαλώτων Ρότζερ Κάρστενς «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη συριακή κυβέρνηση» σε συντονισμό με τον Λευκό Οίκο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 14:39

Πηγή