Ειδήσεις

Η Ρωσία κατηγορεί τρεις Αμερικανούς πεζοναύτες για κλοπή


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, 06:40

Η Ρωσία ζήτησε από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα να άρει τη διπλωματική ασυλία τριών υπαλλήλων της, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για κλοπή αντικειμένων από έναν Ρώσο πολίτη, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Αν οι ΗΠΑ αρνηθούν να άρουν τη διπλωματική ασυλία, οι τρεις υπάλληλοι θα πρέπει να φύγουν αμέσως από τη Μόσχα, πρόσθεσε το υπουργείο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η πρόταση του αμερικανικού Κογκρέσου για την απέλαση 300 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ θα οδηγήσει στο κλείσιμο αμερικανικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στη Ρωσία, εάν εφαρμοστεί.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές προέτρεψαν την Τρίτη τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες, εάν η Μόσχα δεν δώσει περισσότερες βίζες σε Αμερικανούς διπλωμάτες στη Ρωσία.

Το Interfax, επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, μετέδωσε νωρίτερα ότι τρεις Αμερικανοί πολίτες, εργαζόμενοι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, όντας υπό την επήρεια αλκοόλ έκλεψαν ένα σακίδιο από έναν Ρώσο, στις 18 Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι πρόκειται για τρεις πεζοναύτες, ηλικίας από 21 έως 26 ετών.

Η αμερικανική πρεσβεία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει την υπόθεση.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, 06:40

Πηγή