Ειδήσεις

Η ΝΔ καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 22:25

«Η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα του κ. Κασιδιάρη δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εθνικές εκλογές» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς για το «εάν η ΝΔ πρόκειται να καταθέσει προσφυγή κατά του κόμματος Κασιδιάρη καθώς το χρονικό περιθώριο λήγει αύριο τα μεσάνυχτα» απάντησε πως «η ΝΔ ήταν σε αυτό το επίπεδο πάρα πολύ κάθετη. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση η οποία θα μπορέσει να εισέλθει στην Βουλή. Είναι όχι μόνο ένα δημοκρατικό αίτημα αλλά νομίζω ότι είναι και μια ύψιστη απόδοση τιμής προς την ίδια την Δημοκρατία, που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε. Για τον λόγο αυτό, προφανώς η ΝΔ που ήταν και η επισπεύδουσα πολιτική δύναμη των σχετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν από την Βουλή, θα καταθέσει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα του κ. Κασιδιάρη να μην ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εκλογές».

Ερωτηθείς «εάν η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα μόνο για το κόμμα Κασιδιάρη ή και για άλλα όπως του κ. Νίκου Νικολόπουλου» ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «προς ώρας, ναι, μόνο για του κ. Κασιδιάρη» καθώς «είναι αυτό που είναι προφανές ότι υπάρχει η διασύνδεση με καταδίκη στελέχους του για εγκληματική οργάνωση».

Σχετικά με την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος στην Ελληνική Λύση μετά τις καταγγελίες πρώην βουλευτών του κόμματος, ο κ. Γεραπετρίτης, απάντησε ότι «η ΝΔ δεν ασχολείται και δεν πρόκειται να ασχοληθεί καθόλου με τα ζητήματα που ανάγονται στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Δεν έχει τέτοιου τύπου ωφελιμιστική πολιτική προσέγγιση. Και δεν πρόκειται να μπούμε στα εσωτερικά τους» προσθέτοντας ότι «εγώ, αυτό που ήθελα να τονίζω είναι ότι δεν μπορεί να παραμένει καμία απολύτως πολιτική σκιά ενόψει των επικείμενων εκλογών και για τον λόγο αυτό είναι προφανώς καλοδεχούμενη η οποιαδήποτε έρευνα γίνεται για να ξεκαθαρίσουν οι τυχόν σκιές». Ο υπουργός Επικρατείας, στην ερώτηση εάν είχε ακούσει στο Κοινοβούλιο, τέτοιου είδους σχόλια, δηλαδή ότι οι βουλευτές έδιναν «φακελάκι» με χρήματα στο κόμμα» απάντησε πως «προφανώς και όχι, δεν είναι μια πρακτική που να είναι αναγνωρισμένη. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ενδεχομένως μια πρακτική να αποδίδεται ένα μέρος των εσόδων είτε βουλευτών είτε στελεχών σε κόμματα αλλά από την άλλη πλευρά καμία απολύτως αναφορά σε οτιδήποτε μπορεί να γίνει κάτω από το τραπέζι που προφανώς και δεν είναι πολιτικά αποδεκτά».

Ο κ. Γεραπετρίτης σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι «η ΝΔ δεν έχει, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με τις υποκλοπές, κανένα κόμμα για να συνεργαστεί» ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας, είναι προφανές ότι έχει περιέλθει από την εποχή της αμηχανίας, στην εποχή της υποκρισίας βλέποντας ότι του αρνούνται την συνεργασία ένα – ένα όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης». Σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή στο τραπέζι υπάρχει από τη μία, η πρόταση της ΝΔ για αυτοδυναμία ώστε η χώρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, την ανάταξη του Κράτους, της κανονικότητας και της ορθολογικότητας στην Ελλάδα. Και από την άλλη πλευρά η εντελώς νεφελώδες πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υφίσταται. Καταλαβαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εισάγοντας στον δημόσιο λόγο την λογική ενός προγράμματος που είναι απολύτως καταστροφικό για την πατρίδα μας , δεν κάνει κάτι άλλο πάρα μόνο να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό» Επισήμανε πως «το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ και κοστίζει 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ένα πρόγραμμα που κοστίζει 80 δισ. ευρώ» λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας επενδύει στις αυταπάτες του».

Κληθείς να σχολιάσει τις τρεις νέες διώξεις που ασκήθηκαν για την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη και το εάν αναμένουμε και άλλες εξελίξεις, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως « η δικαστική έρευνα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς». Ανέφερε πως η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας ανέλαβε την ευθύνη «με αίσθημα υψηλής αυτοκριτικής και δηλώσαμε πως η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί κάθαρση και η κάθαρση θα έρθει». Ερωτηθείς «εάν την ευθύνη της τραγωδίας την έχει μόνο ο σταθμάρχης», ο υπουργός είπε ότι πέρα από τις προσωπικές ευθύνες δεν μπορεί να παραμένουμε προσκολλημένοι σε αυτό διότι οι συστημικές διαχρονικές ατέλειες θα πρέπει να αναδεικνύονται και να φτάσουμε μέχρι βάθους την έρευνά μας». Επισήμανε ότι το πόρισμα της διοικητικής επιτροπής διερεύνησης που ορίσθηκε «είναι κατά την άποψή μου αντικειμενικό» προσθέτοντας ότι «μπορεί κάποιος να έχει επιμέρους αντιρρήσεις αλλά το πόρισμα είναι κατεξοχήν αντικειμενικό. Αυτό έχει ήδη σταλεί στις αρμόδιες Αρχές που διεξάγουν την ανάκριση. Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν περιφερειακά ζητήματα αλλά όλα όμως θα έρθουν στο φως καθώς όταν εμείς λέμε μέχρι τέλους, το εννοούμε απολύτως».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 22:25

Πηγή