Ειδήσεις

Η μάχη στις 5 Δεκεμβρίου είναι μάχη της κοινωνίας απέναντι στους κομματικούς μηχανισμούς


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, 04:47

«Η κοινωνία απέναντι στους κομματικούς μηχανισμούς. Αυτή είναι η μάχη στις 5 Δεκεμβρίου. Μαζική συμμετοχή για να πάμε μπροστά» τόνισε την Κυριακή, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «πρέπει να έρθει πολύς κόσμος, οι πολίτες να γνωρίζουν ότι μπορούν να έρθουν με την ταυτότητά τους να ψηφίσουν. Είναι μια μάχη μεγάλης συμμετοχής, που σημαίνει τσάκισμα των κομματικών μηχανισμών».

Επεσήμανε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλούσε για κίνημα εξουσίας. «Εγώ μιλώ για δύναμη εξουσίας. Δεν θέλουμε να είμαστε μη κυβερνητική οργάνωση. Γι’ αυτό και ο αγώνας μου είναι να έρθουν πολλοί πολίτες στην κάλπη. Να παραμεριστούν οι μηχανισμοί. ΠΑΣΟΚ για τους πολλούς και όχι ΚΙΝΑΛ για τους λίγους» πρόσθεσε, ενώ εξήγησε τη στάση του στο νομοσχέδιο για τον νέο ποινικό κώδικα. «Είμαι πατριώτης και αυτό το εννοώ. Είναι δυνατόν να έρχεται στη Βουλή κάτι προς το συμφέρον του πολίτη και να λέω όχι;» είπε, ενώ επανέλαβε ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής στις θέσεις της παράταξης για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη.

Σε ό,τι αφορά το debate μεταξύ των υποψηφίων, ο Α. Λοβέρδος δήλωσε πως «θέλω να προσέξετε λίγο τους αριθμούς. Είμαστε πέντε που λέμε ναι στον δημόσιο διάλογο και ένας που διστάζει. Επειδή οι πέντε έχουμε στείλει επιστολή προς την ΕΡΤ και είπαμε ναι, πιστεύω ότι και ο έκτος θα μεταπειστεί. Η δική μου επιστολή αυτό το νόημα είχε».  


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, 04:47

Πηγή