Ειδήσεις

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετακυλήσει τη δική της αποτυχία στους πολίτες
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, 16:49

Ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πορεία των εμβολιασμών και τα νέα μέτρα για την εστίαση επέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. “Όταν έχουμε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες σε ποσοστό κάτω του 40% και η κυβέρνηση έχει πέσει 30% έξω από τις προβλέψεις της για το δήθεν τείχος συλλογικής ανοσίας, τότε ποιος φταίει; Μας έλεγαν ότι αρχές καλοκαιριού το ποσοστό εμβολιασμών θα ήταν στο 70%. Ευθύνεται κανείς από τη ΝΔ, ή η ατομική ευθύνη περιορίζεται στους πολίτες;”, διερωτήθηκε, ασκώντας κριτική και “στα κυβερνητικά στελέχη που έκαναν πλιάτσικο στο εμβόλιο της Pfizer που προοριζόταν για ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς”.

“Το να συζητάμε για ειδικά προνόμια στους εμβολιασμένους συμπολίτες μας, όταν η κυβέρνηση έχει αποτύχει στους εμβολιασμούς, είναι σαν να προσπαθεί να μετακυλήσει τη δική της αποτυχία στους πολίτες”, τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος, αναφέροντας ότι η ΝΔ αρνήθηκε 2 εκατ. εμβόλια της Moderna, όπως αποκάλυψε το περιοδικό Politico.

“Απαιτούνται σοβαρά υγειονομικά πρωτόκολλα και οικονομική στήριξη για να ανοίξουν με ασφάλεια οι επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δεν γίνεται να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς τη στήριξη του ΕΣΥ και με τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων. Σημαίνει ακόμη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, με διαγραφή ενός μέρους του και με ένα σχήμα 120 δόσεων, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Και ακόμη, πραγματικά χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας. Όλα αυτά δυστυχώς απουσιάζουν από το πρόγραμμα της ΝΔ”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, 16:49Source link