Ειδήσεις

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια «υπαρξιακή απειλή»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, 03:50

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια «υπαρξιακή απειλή», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς περίπου οι μισοί Αμερικανοί αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με κύμα καύσωνα που θα πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να αρνείται ακόμη κάποιος τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως η περίοδος της υπερθέρμανσης του πλανήτη τελείωσε και «η εποχή του παγκόσμιου κοχλασμού έφτασε», καθώς επιστήμονες δήλωσαν ότι ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ζήτησε από την υπουργό Εργασίας Τζούλι Σου να εκδώσει έκτακτη προειδοποίηση λόγω καύσωνα, για την προστασία εργαζομένων.

Ο Μπάιντεν τόνισε επίσης ότι η αμερικανική Δασική Υπηρεσία θα δώσει επιχορηγήσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να βοηθήσει πόλεις να φυτέψουν δέντρα σε μια προσπάθεια μείωσης των θερμοκρασιών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, 03:50

Πηγή