Ειδήσεις

Η Ισπανία συνεχίζει τις επιχειρήσεις εκκένωσης από την Καμπούλ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, 23:37

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ισπανία θα εργαστεί «για να απομακρύνει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων» από την Καμπούλ, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο Ισπανός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η επιχείρηση εκκένωσης με προορισμό την Ισπανία θα συνεχιστεί. Ο Σάντσεθ υπογράμμισε επίσης ότι η Μαδρίτη καταδικάζει «κατηγορηματικά» την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι τερματίζουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η ισπανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί στρατιωτικά αεροσκάφη για να μεταφέρει ανθρώπους από την Καμπούλ στο Ντουμπάι ή πολιτικά αεροπλάνα που νοίκιασε η Μαδρίτη και τους μεταφέρουν στην Ισπανία. Συνολικά, έχουν φτάσει στην Ισπανία 1.584 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 631 είναι ανήλικοι, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, 23:37

Πηγή