Ειδήσεις

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνει την εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, 00:49

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε πως εκτόξευσε τις προηγούμενες ώρες διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) υπό τα βλέμματα του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και της κόρης του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-17 εκτοξεύτηκε προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το KCNA, η εκτόξευση του ICBM ήταν απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, και έστειλε μήνυμα στους «εχθρούς» ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας έχουν την ικανότητα να εξαπολύσουν συντριπτικά πλήγματα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί Ουάσινγκτον και Σεούλ ότι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας», τα μεγαλύτερα εδώ και χρόνια στην περιοχή στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, 00:51

Πηγή