Η βάση για επιτυχημένες εκστρατείες εμβολιασμού είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, 07:00

Είναι σαφές ότι τα συνολικά οφέλη του εμβολίου AstraZeneca στην πρόληψη του COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων πολύ σπάνιων και ασυνήθιστων παρενεργειών ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου μετά τις νέες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

«Το εμβόλιο AstraZeneca είναι ένα σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου εμβολίων μας – είναι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που προστατεύει από σοβαρές ασθένεια και θάνατο, στην Ε.Ε. και παγκοσμίως» σημείωσε η κ. Κυριακίδου.

Επισήμανε ότι ενημέρωσε όλους τους Υπουργούς Υγείας της Ε.Ε. για το ενδιάμεσο αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης και για τον μέγιστο δυνατό συντονισμό των προσεγγίσεων των κρατών-μελών της Ε.Ε., με βάση την επιστήμη, λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες εθνικές καταστάσεις.

Ταυτόχρονα, η Επίτροπος υπογράμμισε ότι «η έναρξη των εμβολιασμών σε ολόκληρη την Ε.Ε. αυξάνεται με τη μέρα. Κατά την τελευταία εβδομάδα, έχουμε δει κατά μέσο όρο 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς την ημέρα σε ολόκληρη την Ε.Ε.».

Μέχρι σήμερα, 24,5% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε. έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 9,1% πλήρως εμβολιασμένο ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

«Η βάση για επιτυχημένες εκστρατείες εμβολιασμού είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών. Η εμπιστοσύνη απαιτεί επιστήμη, σαφήνεια και συνοχή – ας διασφαλίσουμε ότι το παρέχουμε στους πολίτες μας» κατέληξε η Ευρωπαία Επίτροπος.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, 07:00Source link