Διάφορα

Εως την τελευταία στιγμή ο Κώστας Τσαούσης έκανε ρεπορτάζ

Ο Νίκος Χασαπόπουλος γράφει (Facebook) για τον δημοσιογράφο που πέθανε από καρκίνο στα 62 του

Εως την τελευταία στιγμή, λίγο προτού εισέλθει στο χειρουργείο, ο Κώστας Τσαούσης έκανε ρεπορτάζ.
Ακουγες από το τηλέφωνο όταν σου μιλούσε, το νοσηλευτικό προσωπικό να τον ετοιμάζουν, να του βάζουν διάφορους ορούς, άκουγες τις νοσοκόμες να προσπαθούν να του τοποθετήσουν την πεταλούδα στο αριστερό χέρι. Και αυτός στο τηλέφωνο έλεγε πληροφορίες για τους δέκα Ρώσους ολιγάρχες που δέσμευσαν τις καταθέσεις τους οι ελληνικές αρχές: «Να κοιτάξουμε κυρίως την διαδρομή του μαύρου χρήματος από Ρωσία, μέσω Κύπρου στην Ελλάδα», έλεγε την ώρα που τον πήγαιναν στο χειρουργείο. Έδινε απλόχερα τις πληροφορίες που είχε σε συναδέλφους του, αποζητούσε την πληρότητα του ρεπορτάζ: «Όταν, τελειώσει το χειρουργείο και βγω από την εντατική θα σας προσθέσω και εγώ ορισμένες πληροφορίες που έχω για τη διακίνηση μαύρου χρήματος από τους Ρώσους ολιγάρχες», έλεγε.
Αν και η τελευταία του παράκληση ήταν να έρθει κάποιος σε επαφή είτε με την αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος είτε με την Τράπεζα της Ελλάδος για να δούμε, όπως έλεγε, πως αγοράσθηκαν ακίνητα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα από ρώσους ολιγάρχες προσκείμενους στον Πούτιν.
Ηταν βέβαιος ότι θα ξεπερνούσε και τούτη φορά το πρόβλημά του, ό,τι θα ξεγελούσε για άλλη μια φορά τον χάρο. Η φωνή του σταθερή, απίστευτα ψύχραιμη, συναδελφική, όπως πάντα. Ήταν η τελευταία φορά που τον ακούσαμε. Καλό ταξίδι Κώστα και αν κάποια στιγμή κοιτάξεις από εκεί ψηλά στα sites του Βήματος, θα διαβάσεις για τους δέκα ολιγάρχες που έχασαν τις καταθέσεις τους. Αλλά με αυτά τώρα θα ασχολείσαι; Το ρεπορτάζ εκεί που είσαι θα είναι πιο συναρπαστικό. Σκέψου πόσους σπουδαίους θα ξαναγνωρίσεις…

The post Εως την τελευταία στιγμή ο Κώστας Τσαούσης έκανε ρεπορτάζ appeared first on Enimerosi24.

Πηγή