Οκονομία

Ερωτήματα και αντιδράσεις των εργαζομένων για τα κριτήρια των απολύσεων

Οι υπάλληλοι της Google προσπαθούν να βρουν απαντήσεις από την ηγεσία και από συναδέλφους, καθώς η εταιρεία προχωρά σε μαζικές απολύσεις.

Η Google ανακοίνωσε πως θα καταργήσει περί τις 12.000 θέσεις εργασίας. Αυτές αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 6% του παγκόσμιου δυναμικού της.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Σαντάρ Πιτσάι, ανέφερε ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν το σύνολο των αγορών στις οποίες έχει ανθρώπινο δυναμικό η Google και κάθε τομέα της εταιρείας. Στη σχετική ανακοίνωση αναλαμβάνει δε «πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ».

Οι εργαζόμενοι αμφισβητούν τις αποφάσεις της ηγεσίας και τα κριτήρια για τις απολύσεις. Μάλιστα κάποιοι υπάλληλοι εξεπλάγησαν, όταν ξύπνησαν και συνειδητοποίησαν ότι η πρόσβασή τους στα ακίνητα της εταιρείας είχε διακοπεί. Ορισμένοι από τους απολυμένους υπαλλήλους είχαν μακροχρόνια θητεία ή προήχθησαν πρόσφατα, κάτι που προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για να αποφασιστεί ποιος θα απολυθεί.

Μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί σε επιχειρηματικές μονάδες, όπως το Chrome, το Cloud και η πειραματική μονάδα Area 120. Ορισμένοι υπάλληλοι που εργάζονταν στα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας απολύθηκαν επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια λίστα με ερωτήματα, που προβλήθηκε από το CNBC, περιείχε αιχμηρές ερωτήσεις για στελέχη.

«Πώς αποφασίστηκαν οι απολύσεις; Κάποιοι εργαζόμενοι με υψηλές επιδόσεις απολύθηκαν από τις ομάδες μας», έγραφε μια ερώτηση με κορυφαία βαθμολογία. «Αυτό επηρεάζει αρνητικά τους υπόλοιπους υπαλλήλους της Google που βλέπουν κάποιον με υψηλή αναγνώριση, θετικές κριτικές, προώθηση, να απολύεται.»

«Ποιες μετρήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να προσδιοριστεί ποιος απολύθηκε;» ανέφερε μια άλλη ερώτηση. «Βασίστηκε η απόφαση στην απόδοσή τους, το αντικείμενο εργασίας ή και τα δύο ή κάτι άλλο;»

naftemporiki.gr

Google: Ερωτήματα και αντιδράσεις των εργαζομένων για τα κριτήρια των απολύσεων added by admin on 24 Ιανουαρίου, 2023
View all posts by admin →

Πηγή