Ειδήσεις

Επιστολή φορέων προς τον πρωθυπουργό για την έδρα της INTERREG


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 19:16

Την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη κυβερνητική πρόθεση για μεταφορά της έδρας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG), εκφράζουν σε κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, φορείς της Θεσσαλονίκης.

Την επιστολή υπογράφουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Γιώργος Τσακούμης, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Ιωάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Οι υπογράφοντες ζητούν να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για κατάργηση της υφιστάμενης στη Θεσσαλονίκη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης μετά την λήξη της περιόδου 2014-2020 και η σύσταση νέας με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες στην Αθήνα. Επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή, εφόσον εφαρμοστεί αποδυναμώνει θεσμικά τη Θεσσαλονίκη και αφαιρεί από τη Βόρεια Ελλάδα ένα πολύτιμο εργαλείο εξωστρέφειας και διασυνοριακής ανάπτυξης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 19:16

Πηγή