Ειδήσεις

Επικοινωνιακή προπαγάνδα οι δηλώσεις Χατζηδάκη για τις συντάξεις


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, 20:22

Για «επικοινωνιακή προπαγάνδα και κυβερνητικό εμπαιγμό» κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καταλογίζοντάς του ότι «επιχειρεί να πείσει ότι το 94,6% των συνταξιούχων θα δουν άμεσα σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις τους».

Στην ανακοίνωσή της η κ. Ξενογιαννακοπούλου εξηγεί: «Ο κ. Χατζηδάκης εσκεμμένα λησμονεί να αναφέρει ότι οι αυξήσεις που θα λάβουν οι συνταξιούχοι από το 2023 ήταν νομοθετημένες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4475/2017), όπως επίσης αποφεύγει να απολογηθεί για τον κυβερνητικό εμπαιγμό που στέρησε 2.200.000 συνταξιούχους από τα αναδρομικά που δικαιούνται. Εξάλλου, είναι τουλάχιστον προκλητικός ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν μια επιπλέον σύνταξη, ενώ είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κατήργησε τη 13η σύνταξη (1 δισ.) της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και με τις πιστώσεις αυτές χρηματοδοτεί το ΤΕΚΑ και την παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Όσον αφορά την κατάργηση της «ασφαλιστικής» εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ), η οποία και αποτελεί μια από τις βασικές περικοπές των συντάξεων, αυτή θα εξακολουθήσει να επιβάλλεται και το 2023, υποστηρίζει η κ. Ξενογιαννακοπούλου και προσθέτει: «Η αλήθεια είναι ότι καταργείται μόνο η ειδική «φορολογική» εισφορά αλληλεγγύης σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ ετησίως. Ειδικά οι χαμηλότερες συντάξεις θα έχουν αύξηση μόλις 22 ευρώ σε ετήσια βάση».

Γενικεύοντας εκτιμά ότι «οι συνταξιούχοι, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την φτωχοποίηση από τις κυβερνητικές επιλογές που τροφοδοτούν την κρίση, θα δώσουν στις εκλογές την απάντησή τους στον εμπαιγμό που υφίστανται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!». Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύεται για την απόδοση της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις, την αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ και την κατάργηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Επικουρική Ασφάλιση!».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, 20:23

Πηγή