Τεχνολογία

Επεξεργασία Φωτογραφιών: Δωρεάν προγράμματα εικόνας online
24 Oct Επεξεργασία Φωτογραφιών – Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα εικόνας online & offline

Posted at 17:35h
in SOFTWARE
by Notis P.

Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών online. Στο σημερινό μας άρθρο, ετοιμάσαμε ένα πλήρη οδηγό με τις καλύτερες online εφαρμογές για επεξεργασία εικόνων που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας και να προσθέσετε υψηλής ποιότητας εφέ, χωρίς μάλιστα να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις.

Διαβάστε  επίσης: Οι καλύτερες DSLR φωτογραφικές μηχανές  για αρχάριους (2020)

Πάμε λοιπόν να δούμε τα καλύτερα online προγράμματα επεξεργασίας εικόνων:

Τα καλύτερα online προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών

Ανεξάρτητα από το πόσο καλό φωτογράφος είσαι, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προγράμματα μπορείς να επιφέρεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σου. Σίγουρα η αγορά ενός επαγγελματικού προγράμματος όπως το Photoshop ή το Lightroom, να σου δίνει άλλες δυνατότητες και πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο ποιος δεν θα ήθελε μια αξιόπιστη και δωρεάν επιλογή ώστε να μπορεί να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες του στο ίντερνετ;

GIMP – Το ισχυρό εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών

Όσον αφορά την  δωρεάν επεξεργασία φωτογραφιών online, το GIMP είναι η πρώτη μας επιλογή. Αποτελεί ένα αρκετά εξειδικευμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, ακόμη και για πιο έμπειρος χρήστες. Αποτελεί την καλύτερη δωρεάν εναλλακτική του Adobe Photoshop με έναν εντυπωσιακό αριθμό επαγγελματικών λειτουργιών και εργαλείων επεξεργασίας.

Ότι μπορείτε να κάνετε στο Photoshop, μπορείτε σχεδόν και στο GIMP. Εάν θέλετε ακόμη περισσότερες επιλογές, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα Photoshop, τα οποία σας προσφέρουν απαράμιλλη ευελιξία σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Το GIMP είναι επίσης ανοιχτού κώδικα, κάτι που σημαίνει ότι εάν έχετε την τεχνογνωσία, θα μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας φίλτρα και δυνατότητες εάν το επιθυμείτε.

Pixlr – Επεξεργασία εικόνων για αρχάριους

Θέλετε να εφαρμόσετε γρήγορες αλλαγές στις φωτογραφίες σας χωρίς πολλά πολλά; Τότε το δωρεάν πρόγραμμα για επεξεργασία φωτογραφιών Pixlr είναι η ιδανική λύση για εσάς. Αν και απαιτεί εγγραφή, αφού ολοκληρώσετε τα σύντομα βήματα θα έχετε την δυνατότητα να αξιοποιήσετε ένα εξαιρετικό εργαλείο για τις εικόνες σας.

Το συγκεκριμένο online πρόγραμμα επεξεργασίας, διατίθεται μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, καθώς και για συσκευές iPhone και Android. Παρέχει μια σειρά από απλές λειτουργίες με ένα κλικ και ένα σχετικά ισχυρό σύνολο εργαλείων. Ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής είναι το πόσο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσει ακόμη και κάποιος με ελάχιστες γνώσεις.

Στα επιπρόσθετα θετικά, η εταιρεία παρέχει και το Vectr, ένα υπέροχο και δωρεάν επεξεργαστή διανυσματικών γραφικών καθώς και αρκετά ακόμη δωρεάν γραφικά και φωτογραφίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα δημιουργικά σας.

Αν και η εφαρμογή είναι δωρεάν, υπάρχει η δυνατότητα και για αναβάθμιση σε Pro προκειμένου να ξεκλειδώσετε νέες δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης: Φτιάξε Οικονομικά το δικό σου Studio Φωτογραφίας

Fotor – Επεξεργασία φωτογραφίας για αρχάριους και επαγγελματίες

Ένα ακόμη εξαιρετικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο στο πρόγραμμα περιήγησής σας όσο και να το κατεβάσετε για λειτουργικό Windows. Αρκετά εύχρηστο και κατανοητό, θα σας καλύψει τις περισσότερες ανάγκες σας.

Το Fotor παρέχει ένα υπέροχο σύνολο έξυπνων φίλτρων και εφέ, καθώς και ένα ελκυστικό εργαλείο κολάζ φωτογραφιών και μπορεί να χειριστεί αρχεία RAW χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπροσθέτως, σας επιτρέπει και κάποια περιορισμένη λειτουργία σχεδιασμού επαγγελματικών καρτών, εικόνων κοινωνικών μέσων, αφισών, πανό, εγγράφων και προσκλήσεων. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ασχολείστε με ιστοσελίδες ή τα social media.

Photoscape X – Ιδανικό για μαζική επεξεργασία και πειραματισμούς

Για ένα δωρεάν πρόγραμμα, το Photoscape X είναι πραγματικά εντυπωσιακό τόσο στην επεξεργασία όσο και τη διαχείριση του προσωπικού σας αρχείου φωτογραφιών. Εάν και πρόκειται για ένα λίγο πιο σύνθετο και δύσκολο δωρεάν πρόγραμμα για επεξεργασία φωτογραφιών, το Photoscape X μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο στην εργαλειοθήκη σας.

Το τμήμα επεξεργασίας φωτογραφιών αυτής της εφαρμογής είναι εκεί όπου πραγματικά ξεχωρίζει και ακόμη και νέοι χρήστες είναι σε θέση να παράγουν εξαιρετικές, επαγγελματικές φωτογραφίες. Το Photoscape έχει ακόμη και μερικές εύχρηστες λειτουργίες καθώς και πάνω από 240 σχήματα, πλαίσια, περιγράμματα και μοτίβα για χρήση στα δημιουργικά σας.

Photoshop Express – Επεξεργασία φωτογραφιών jpg

Αν και όχι όσο δυνατό με το επίσημο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων και γραφικών, Adobe Photoshop, το Photoshop Express είναι καλά σχεδιασμένο εργαλείο με όλες τις βασικές δυνατότητες και λειτουργίες που θα μπορούσε να αναζητήσει κανείς στην επεξεργασία εικόνων.

Ιδιαίτερα εύχρηστο και για αρχάριους χρήστες, αν και περιορισμένο μόνο σε αρχεία JPG, ενώ απουσιάζει και η δυνατότητα για κοινοποίηση των φωτογραφιών σας στα social media. Εάν λοιπόν ενδιαφέρεστε για εικόνες PNG, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα σας εξυπηρετήσει.

και δεν περιέχει δυνατότητες κοινής χρήσης κοινωνικών μέσων. Αυτό μπορεί να είναι ένας περιορισμός σε ορισμένους τώρα που το PNG είναι μια πολύ πιο συχνά χρησιμοποιούμενη επέκταση.

Περισσότερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών

Τα παραπάνω 5 προγράμματα που αναλύσαμε αποτελούν τις δημοφιλέστερες επιλογές στην επεξεργασία φωτογραφιών και γραφικών online, χωρίς ωστόσο να είναι τα μόνα. Αν και θα καλύψουν σχεδόν κάθε σας ανάγκη και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε το παραμικρό ευρώ, η λίστα μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Αν λοιπόν έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεσή σας και θέλετε να δοκιμάσετε και άλλα εργαλεία επεξεργασίας εικόνων, τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στα παρακάτω:

Instasize Photo Editor + Video (Android & iOS)
Befunky
PicMonkey
iPiccy
Ribbet

Διαβάστε επίσης: 7 Συμβουλές για ασπρόμαυρη φωτογραφία δρόμου

Like this:

Like Loading…Source link