Ειδήσεις

Εορταστικά Δώρα στο Μουσείο Ακρόπολης


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 13:28

Το Μουσείο Ακρόπολης προτείνει στους επισκέπτες του για εορταστικά δώρα μια σειρά από μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα, στολίδια και το γούρι για το 2022, όλα διαθέσιμα στα Πωλητήρια του Μουσείου.

Διαλέξτε διακοσμητικά στολίδια με θέμα τις προσφορές των αρχαίων στους θεούς ή το νέο γούρι για να συνοδεύσετε τις πρωτοχρονιάτικες ευχές σας.

Τις φωτογραφίες των προϊόντων έχει τραβήξει ο Γιώργος Βιτσαρόπουλος.

ΓΟΥΡΙ 2022 ΡΟΔΙ

Κρεμαστό κόσμημα από επιχρυσωμένο ορείχαλκο που απεικονίζει ρόδι, ιδανικό για πρωτοχρονιάτικο δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή για να συνοδεύσετε με αυτό τις γιορτινές ευχές σας. Οι πολυάριθμοι σπόροι του ροδιού το έκαναν σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης. Το έκθεμα από το οποίο είναι εμπνευσμένο το γούρι του 2022, είναι το κόκκινο ρόδι που κρατά η Κόρη 593 στο λυγισμένο αριστερό χέρι ως προσφορά στη θεά Αθηνά. Χρονολογείται από το 580-570 π.Χ. και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης.

Τιμή: 32,00€ | Σχεδιαστής: Κώστας Δημόπουλος

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Εμπνευσμένο από το περιστέρι που κρατά η Κόρη Ακρ.269 στο δεξί χέρι ως προσφορά στη θεά Αθηνά. Είναι γνωστή ως «Κόρη της Λυών» γιατί το αυθεντικό πάνω μέρος του σώματος βρίσκεται στη Λυών της Γαλλίας. Χρονολογείται γύρω στο 540 π.Χ και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης.

Τιμή: 25,00€ | Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Το κυδώνι οι αρχαίοι το κατέτασσαν στην κατηγορία των μήλων και το θεωρούσαν σύμβολο γονιμότητας, εξαιτίας των σπόρων που περιέχει. Εμπνευσμένο από το κυδώνι που κρατά στο χέρι η Κόρη Ακρ. 680 που χρονολογείται γύρω στο 530-520 π.Χ. και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης.

Τιμή: 25,00€ | Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΜΗΛΟ

Εμπνευσμένο από το μήλο που κρατά στο χέρι η Κόρη Ακρ. 677, γνωστή ως «Κόρη με το Μήλο». Το μήλο, φρούτο που συνδέεται με τον έρωτα, το γάμο και τη γονιμότητα, η Κόρη το φέρνει ως προσφορά στη θεά Αθηνά. Το έκθεμα χρονολογείται στο 570-560 π.Χ. και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης.

Τιμή: 25,00€ | Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

ΣΤΟΛΙΔΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

Κεραμικές καμπανούλες με διακόσμηση εμπνευσμένη από τα ζωγραφιστά σχέδια των πήλινων σφονδυλιών (βαρίδια αδραχτιού), που αφιέρωναν οι μελλόνυμφες στο ιερό της Νύμφης του Γάμου. Τα σφονδύλια χρονολογούνται στον 6ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην αίθουσα των κλιτύων της Ακρόπολης, στην προθήκη 6 – αρ. 128.

Τιμή: 19,00€ | Σχέδια: Πινελιές, Γραμμές, Φύλλα | Σχεδιαστής: Αττικό Φως

ΣΤΟΛΙΔΙ ΡΟΔΙ

Κεραμικά ρόδια με διακόσμηση εμπνευσμένη από τα ζωγραφιστά σχέδια των πήλινων σφονδυλιών (βαρίδια αδραχτιού), που αφιέρωναν οι μελλόνυμφες στο ιερό της Νύμφης του Γάμου. Τα σφονδύλια χρονολογούνται στον 6ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην αίθουσα των κλιτύων της Ακρόπολης, στην προθήκη 6 – αρ. 128.

Τιμή: 20,00€ | Σχέδια: Ζατρίκιο, Φύλλα | Σχεδιαστής: Αττικό Φως

 

 

Πηγή