“Εμείς θέλουμε να ενώνουμε νήματα, να μην αφήνουμε ένα έργο ανολοκλήρωτο”


Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στο iefimerida.gr

«Στην Περιφέρεια Αττικής έγινε σπουδαίο έργο αυτά τα 4 ½ χρόνια και οι πολίτες που το βιώνουν στην καθημερινότητά τους, βλέπουν, γνωρίζουν, συγκρίνουν και κρίνουν», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα iefimerida.gr, στην οποία αναφέρθηκε επίσης στην επανυποψηφιότητά της: «Παρουσιάσαμε στους πολίτες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και πολυεπίπεδων παρεμβάσεων για την Περιφέρεια Αττικής, με ορίζοντα το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Εμείς θέλουμε να ενώνουμε νήματα. Να προχωρούμε στην επόμενη παράγραφο. Να μην αφήνουμε ένα έργο ανολοκλήρωτο». Παράλληλα η Ρένα Δούρου απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την κεντρική πολιτική σκηνή.

• «Φταίει η Δούρου» – Ερωτηθείσα με αφορμή σχετικό hashtag στο Twitter με την προώθηση όλων των θετικών πρωτοβουλιών επί της θητείας της η Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε: «Στα πρότυπα της επταήμερης εργασίας που προωθεί ο κ. Μητσοτάκης, δημοσιογράφοι-τσιρλίντερς του ίδιου και κορυφαίων, ακραίων στελεχών της ΝΔ, έκαναν υπερωρίες στα ΜΜΕ και τα social media, επιχειρώντας τον κανιβαλισμό μου. Έδωσαν πολύ προχωρημένη διάσταση στην έννοια των Fake News» και συνέχισε λέγοντας: «Η δική μου στάση σεβασμού έναντι των νεκρών και των οικογενειών τους, και η συναισθηματική ταπείνωση μπροστά τους ανθρώπους τους, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και μεταφράστηκε σε ενοχική αδυναμία. Έτσι, κανείς δεν έλεγε ότι, μια Περιφέρεια δεν σβήνει φωτιές και δεν έχει επιχειρησιακό ρόλο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης και εκκένωσης μιας περιοχής. Τη Δούρου βρήκαμε βολική, τη Δούρου επιχειρήσαμε να στήσουμε στον τοίχο. Εμείς συνεχίσαμε τη δουλειά μας. Και τη δουλειά μας συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα», και κατέληξε διαπιστώνοντας ότι «στην Περιφέρεια Αττικής έγινε σπουδαίο έργο αυτά τα 4 ½ χρόνια και οι πολίτες που το βιώνουν στην καθημερινότητά τους, βλέπουν, γνωρίζουν, συγκρίνουν και κρίνουν».

• «Στην πολιτική δεν μπήκα από χόμπι ή καπρίτσιο. Ούτε φυσικά λόγω κληρονομικής παράδοσης, όπως για παράδειγμα ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε η Περιφερειάρχης σε σχετική ερώτηση. «Εργάστηκα για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, επέλεξα τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν «μικρός και αφανής», απέρριψα βολικά αξιώματα, παραιτήθηκα από βουλευτής για να είμαι υποψήφια Περιφερειάρχης, σε μια μάχη με αβέβαιη έκβαση. Δεν παραιτήθηκα, για να συνεχίσω να δίνω τη μάχη. Για να συνδράμω τη Δικαιοσύνη στην απόδοση ευθυνών. Και για να δείξω ότι, δεν το βάζουμε όλοι στα πόδια. Είμαι εδώ, παρούσα και στην κρίση των πολιτών. Την οποία προφανώς και σέβομαι. Και δεν είμαι μόνη. Από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τελευταίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τους είχα όλους δίπλα μου. Στην κάλπη θα διαπιστώσετε ότι έχω δίπλα μου και τους πολίτες».

• Στις φήμες που ήθελαν την Περιφερειάρχη να μετακινείται στην Ευρώπη μετά την τραγωδία στο Μάτι απάντησε η ίδια εξηγώντας: «Όσοι τα έγραφαν, τα έλεγαν και τα διακινούσαν αυτά, δεν είχαν κάνει ούτε το στοιχειώδες: Να διαβάσουν τη νομοθεσία, που απαγορεύει σε έναν αιρετό Περιφερειάρχη να είναι υποψήφιος για οποιοδήποτε άλλο αξίωμα, όσο διαρκεί η θητεία του. Ακόμη κι αν παραιτηθεί. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, δηλαδή. Πάμε όμως στην ουσία. Οι σεναριογράφοι και οι διακινητές των Fake News νομίζουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Ότι προσεγγίζουμε τη συμμετοχή μας στην πολιτική ως επαγγελματική αποκατάσταση. Προφανώς έχουν στο μυαλό τους άλλα μοντέλα και συμπεριφορές. Μπαίνω στον πειρασμό να σκεφτώ κάποιον ανθυποψήφιό μου στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά αφήνω τους αναγνώστες να κάνουν τις συγκρίσεις μόνοι τους».

• «Είναι προσβλητικό να μιλούν οι πολιτικοί αντίπαλοί μας για ‘εξαφάνιση’, όταν το έργο της Περιφέρειας Αττικής είναι ορατό και χειροπιαστό σε κάθε γειτονιά του λεκανοπεδίου, αυτά τα 4 ½ χρόνια», εξήγησε η Περιφερειάρχης για τις επικρίσεις των αντιπάλων της. «Κάναμε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και σε επίπεδο ανάπτυξης ενός πολυεπίπεδου δικτύου κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Κατανοώ ότι ορισμένοι έχουν συνηθίσει τον πολιτικό ή τον αιρετό αυτοδιοικητικό σε χαρούμενες και χαριτωμένες selfie από τις διακοπές τους, ή από τις κορδέλες σε εγκαίνια έργων που έχουν… μόνο κορδέλες, εγώ όμως είμαι διαφορετική».

• «Ο Αλέξης Τσίπρας και όσοι δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα στην Αριστερά, δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό με τους πολιτικούς αντιπάλους μας. Δεν έχουμε βουλιμία για αξιώματα. Ούτε ξοδεύουμε τη μέρα μας, συνωμοτώντας ο ένας σε βάρος του άλλου» υπογράμμισε η Ρένα Δούρου σε σχετική ερώτηση. «Εμείς θα πάμε το βράδυ να πιούμε ένα κρασί, για να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε με τους φαντασιόπληκτους σεναριογράφους. Δεν έχουμε κληρονόμους που θέλουμε να τους δούμε διαδόχους. Δεν ζούμε σε βαρονίες. Και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στην κατηγορία των αρχηγοκεντρικών κομμάτων. Έχει συλλογικά όργανα και δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει ο παντοδύναμος πρόεδρος που θα δώσει κάποιο… δακτυλίδι σε κάποιον διάδοχο. Όλα αυτά, οικεία μεν σε κόμματα όπως η ΝΔ ή το ΚΙΝΑΛ, είναι ξένα στο ήθος και την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ». Η Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε για να μείνει. Και θα κερδίσει τις εκλογές. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η μέση ελληνική οικογένεια από το Περιστέρι, θα εμπιστευτεί ως πρωθυπουργό έναν άνθρωπό, σαν τον κ. Μητσοτάκη, που θεωρεί ότι το παιδί της είναι προορισμένο να γίνει… ψυκτικός. Και περιγράφει τις ανισότητες ως… δεύτερη φύση για την κοινωνία μας».

• Σε ερώτηση για τη συνέχεια μετά την έκβαση των εκλογών η Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα σας πω το χιλιοφορεμένο… «θα είμαι στον δεύτερο γύρο, πρώτη και θα κερδίσω». Θα σας πω ότι εμπιστεύομαι την κρίση των πολιτών. Και πάνω από όλα τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά τους, που προσπαθούν να ποδοπατήσουν όσοι θέλουν να παραδοθεί η Περιφέρεια Αττικής σε εκπροσώπους του χθες που μας οδήγησε στην εθνική καταστροφή».

• «Παρουσιάσαμε στους πολίτες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και πολυεπίπεδων παρεμβάσεων για την Περιφέρεια Αττικής, με ορίζοντα το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Εμείς θέλουμε να ενώνουμε νήματα. Να προχωρούμε στην επόμενη παράγραφο. Να μην αφήνουμε ένα έργο ανολοκλήρωτο. Σε συνθήκες απλής αναλογικής, με την υποχρέωση να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε, καλώ μονότονα τους ανθυποψηφίους μου να καταθέσουν στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις, ώστε να συνθέσουμε ιδέες. Το ακούτε από κάποιον άλλο αυτό; Βλέπετε από τους αντιπάλους μου ουσιαστικές προτάσεις, εκτός από ναπολεόντειες, θεατρικού τύπου γενικότητες;».

• Σε ερώτηση για τους ανθυποψηφίους της η Ρένα Δούρου τόνισε: «Δεν μου αρέσει να μιλάω επί προσωπικού. Και έχω δείξει αντοχές, παρά τις αθλιότητες και χυδαιότητες που έχω δεχθεί από αντιπάλους. Θα σταθώ ωστόσο σε μια κρίσιμη παράμετρο. Εκτός από τις προγραμματικές θέσεις και το σχέδιο που καταθέτει ο καθένας, παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα. Ποιος είναι εκείνος που υπόσχεται ότι μπορεί να υλοποιήσει μια πολιτική πρόταση. Και ο κ. Πατούλης και ο κ. Σγουρός βρίσκονται στον δημόσιο βίο, με παράλληλα αξιώματα τις περισσότερες φορές, αθροιστικά περισσότερο από τα χρόνια ζωής που γράφει η ταυτότητά μου. Ρωτώ ειλικρινά τους πολίτες της Αττικής. Τι περισσότερο μπορούν να προσφέρουν; Τι διαφορετικό έχουν να μας δώσουν. Είχαν δεκαετίες στη διάθεσή τους για να μας δείξουν ένα διαφορετικό υπόδειγμα διοίκησης και φυσικά αποτελέσματος. Αντιθέτως, είναι μέρος του προβλήματος που γέννησε την κρίση».

• Ερωτηθείσα η Περιφερειάρχης για τους λόγους που το έργο του Φαληρικού την κάνει να αισθάνεται υπερήφανη, δήλωσε: «Η ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου δίνει στην Περιφέρεια Αττικής ταυτότητα προόδου. Στέλνει σε διεθνές επίπεδο το μήνυμα ότι, η πατρίδα μας αλλάζει. Αφήνει πραγματικά πίσω της την κρίση. Και αναδεικνύει τις πιο όμορφες πτυχές της. Δεν είναι «έργο Δούρου». Είναι έργο «και της Δούρου», καθώς έβαλαν πλάτη πολλοί άνθρωποι για την υλοποίησή του. Είμαι περήφανη λοιπόν για ένα έργο που αφενός προστατεύει τους πολίτες των γύρω δήμων, Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας από τις πλημμύρες. Και αφετέρου αποτελεί ένα αναπτυξιακό έργο υπερτοπικής σημασίας, το οποίο στη δεύτερη φάση του περιλαμβάνει ένα οικολογικό πάρκο 220 τμ. Σε συνδυασμό μάλιστα με την παρέμβασή μας στο Μικρολίμανο και τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, υλοποιούμε ένα όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πριν από μισό σχεδόν αιώνα. Την Αττική Ριβιέρα. Για τους πολίτες της Αττικής αλλά και της πατρίδας».

The post “Εμείς θέλουμε να ενώνουμε νήματα, να μην αφήνουμε ένα έργο ανολοκλήρωτο” appeared first on Enimerosi24.Source link