«Δεν θα παραδοθώ ποτέ, ο χρόνος έχει σταματήσει για μας», δηλώνει σε νέο διάγγελμα ο Ζελένσκι


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022, 17:41

«Οι Ευρωπαίοι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές», δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Πόσο νομίζετε ότι μπορούμε να αντέξουμε τους βομβαρδισμούς», τόνισε σε νέες δηλώσεις του την ώρα που διεξάγεται ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, στο Μπρεστ της Λευκορωσίας. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ο ίδιος και λαός του, στέλνοντας μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μιλώντας σε δραματικούς τόνους, περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική, τονίζοντας ότι «ο χρόνος έχει σταματήσει για μας».

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, τους κάλεσε να στρέψουν ακόμα περισσότερο την προσοχή τους στις γειτονικές τους χώρες και «να καταλάβουν ότι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές», αλλά να κοιτάξουν το μεγάλο κάδρο.

«Είμαστε το σύνορο μεταύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022, 17:41

Πηγή