Ειδήσεις

Δεν θα βάλω κάτω από το χαλί τα προβλήματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021, 06:36

Το Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου – Ταύρου επισκέφτηκε την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. Με απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου ενισχύθηκε από τις αρχές Νοεμβρίου με 12 νέους αστυνομικούς και με ένα όχημα που συνδράμει στις νυχτερινές περιπολίες στην περιοχή.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε από τον διοικητή και από τον δήμαρχο για προβλήματα αστυνόμευσης και τις μορφές εγκληματικότητας που παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη περιοχή του λεκανοπεδίου. Ο υπουργός, έδωσε έμφαση και στο θέμα του κορωνοϊού και ειδικότερα στους ελέγχους τήρησης των μέτρων προστασίας κατά της Covid-19 που διενεργούν οι αστυνομικοί, στα ποσοστά εμβολιασμών στην ΕΛ.ΑΣ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξιχνίαση από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας δύο σημαντικών υποθέσεων οι οποίες αφορούσαν στις ιστοσελίδες που διακινούν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια καθώς και του κυκλώματος που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφτηκε τον σταθμό του Προαστιακού στον Ταύρο. Μια γειτονιά που παρουσιάζει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Εκεί συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις, με κύρια τη συχνότερη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε στη συνέχεια το Διαπολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, όπου εκτάκτως συγκλήθηκε δημοτικό συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τόσο ο δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, όσο και οι εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων χαρακτήρισαν τον κ. Θεοδωρικάκο «ως φίλο της πόλης» για την προσφορά του και από τις δύο υπουργικές του ιδιότητες.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος και τόνισε: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ενίσχυση έχει αποδώσει καθώς έχει μειωθεί πολύ σημαντικά η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα, ιδίως τις νυχτερινές ώρες που υπάρχει η περιπολία. Αυτό είναι ένα θετικό δείγμα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, είμαι ο τελευταίος θα τα βάλω κάτω απ’ το χαλί τα προβλήματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι θα είναι ικανοποιημένος όταν όλοι οι πολίτες θα είναι και θα αισθάνονται ασφαλείς, ενώ εξέφρασε τη θέση του για το ρόλο της αστυνομίας τονίζοντας: «Είναι μια υπηρεσία με αποστολή την προστασία των νόμων και πρέπει να είναι φιλική προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τους νέους ανθρώπους. Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να σέβεται τη δημοκρατική νομιμότητα και οφείλει να είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα, επ’ ωφελεία της κοινωνίας. Αυτό κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και νομίζω το κάνει με επιτυχία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, γι’ αυτό ήθελα να δω από κοντά τι άλλα θέματα και τι άλλα προβλήματα υπάρχουν».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021, 06:36

Πηγή