Διάφορα

Δεν ανακοινώνεις στους εγκληματίες ότι ανοίγεις πόλεμο μαζί τους, απλώς το κάνεις


Η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά αποδομεί το νέο δόγμα Χρυσοχοΐδη

Η Μαίρη Μπόση δεν “μασάει” από τα επικοινωνιακά τερτίπια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και αποδομεί με ανελέητο τρόπο το νέο δόγμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο liberal, “Η διατύπωση ότι μια κυβέρνηση «άνοιξε πόλεμο κατά του εγκλήματος» είναι παντελώς άστοχη ως διατύπωση και ως δημόσια τοποθέτηση. Μια κυβέρνηση, ένα υπουργείο, μια διωκτική αρχή, δεν αναγγέλλει στους εγκληματίες ότι θα «ασχοληθεί» μαζί τους, αλλά απλώς το κάνει. Ακόμη καλύτερα δεν σταματά ποτέ να το κάνει καθώς αυτή είναι η κύρια ενασχόληση των διωκτικών αρχών δηλαδή η παροχή ασφάλειας στους πολίτες του κράτους τους. Δεν αναγγέλλει ότι θα ασχοληθεί με τους εγκληματίες κατόπιν σειράς εγκληματικών ενεργειών που δημιουργούν ανασφάλεια στο σύνολο των πολιτών αλλά ασχολείται διαρκώς προλαμβάνοντας τις εγκληματικές τους πράξεις. Θα έλεγα ότι πέρα από την σε βάθος γνώση του χώρου του εγκλήματος που οφείλουν να έχουν οι διωκτικές αρχές, αυτές δεν είναι παρά ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από την πολιτική ηγεσία. Οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα οφείλουν να γίνουν περισσότερο ανεξάρτητες, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Οφείλουν να κινούνται περισσότερο αυτόνομα στο έγκλημα. Διαθέτουν και την εκπαίδευση και την γνώση και όλα τα τεχνολογικά εργαλεία στην διάθεσή τους, προκειμένου να φέρουν τα αποτελέσματα που θα εξασφαλίζουν ασφάλεια στον πολίτη”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου “Εαν βλέπει περαιτέρω αύξηση της εγκληματικότητας” η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά απαντά, “Εφόσον δεν αντιμετωπιστούν τα παραπάνω, εκτιμώ ότι θα έχουμε μεγάλη έξαρση. Ελπίζω να μην θρηνήσουμε νέα θύματα, καθώς η αύξηση της βίας που παρακολουθούμε στο έγκλημα σημαίνει ότι οι εγκληματίες δεν θα δειλιάσουν εάν κάτι τους ενοχλήσει. Δεν θα δειλιάσουν να επιλέξουν ένας αθώος να πληρώσει μια αστοχία, όπως έχουμε ήδη δει να συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Οι διωκτικές αρχές οφείλουν να επιδείξουν μεγαλύτερη εγρήγορση στον τομέα της δίωξης του εγκλήματος. Είναι μικρός ο τόπος μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

The post Δεν ανακοινώνεις στους εγκληματίες ότι ανοίγεις πόλεμο μαζί τους, απλώς το κάνεις appeared first on Enimerosi24.Source link