Ειδήσεις

«Δεν ήταν έντιμη η πρόκριση του Ολυμπιακού. Ο Καρυπίδης ταμπουρώνεται στην πλάτη του Μαρινάκη»Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Θεόφιλος Μητρούδης, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό (1-1) που διεξήχθη στις 4 Μαρτίου 2021.

Στην ένορκη κατάθεσή του, που αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», ο κ. Μητρούδης αναφέρεται σε όσα είπε σε αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ3, όπου επεσήμανε ότι «η κόλαση του Άρη είναι ο Μαρινάκης, ο Κουέστα και ο Καρυπίδης».

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Μητρούδης ανέφερε ότι «ο Άρης είναι τρυπημένος».  Στην κατάθεσή του υποστηρίζει ότι η αναφορά του ήταν απαγγελία ενός κομματιού από το έργο του Ιταλο Καλβίνο που εμπεριέχεται στο βιβλίο «Οι αόρατες πόλεις» και αναφέρει ότι «η κόλαση είναι εδώ».

Ο κ. Μητρούδης αναφέρει στην κατάθεσή του ότι οι παράγοντες του Ολυμπιακού κατηγόρησαν την ΕΠΟ για «στημένη κλήρωση» με «ζεστά και κρύα μπαλάκια» και διερωτάται: «Ποιος ο λόγος για όλα αυτά; Ποιος λόγος έκανε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να φαντάζονται ότι είναι στημένη η κλήρωση του Ολυμπιακού και ότι κάποιοι για κάποιο λόγο ήθελαν να βάλουν τον Άρη να παίξει εναντίον του Ολυμπιακού ; Και ποιο όφελος θα είχαν;».

Στην  ένορκη κατάθεσή του στον εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Άρη αναφέρεται στην επίμαχη φάση του αγώνα: «Απομένουν τρία λεπτά για τη λήξη του παιχνιδιού, η μπάλα είναι στην κατοχή του τερματοφύλακα του Άρη, Κουέστα και ένας παίκτης του Ολυμπιακού, ο Μπουχαλάκης κρύβεται πίσω από το δοκάρι της εστίας του Άρη.

Δεν τον βλέπει κανείς και κυρίως ο τερματοφύλακας Κουέστα όταν μάλιστα η κύρια δουλειά ενός τερματοφύλακα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πρώτα απ’ όλα και πριν αφήσει την μπάλα στο έδαφος να ελέγξει απαραίτητα όλη τη γύρω περιοχή.

Αυτή την άποψη εισέπραξα από δύο παλαίμαχους τερματοφύλακες, τον Βασίλη Κωνσταντίνου και τον Νίκο Χρηστίδη. Και ξαφνικά το ποδόσφαιρο μετατρέπεται σε άλλο άθλημα. Αντί να το λέμε ποδόσφαιρο, το λέμε κρυφτούλι.

Αφήνει ο Κουέστα την μπάλα στο έδαφος, δήθεν για να την κλωτσήσει, βγαίνει ο Μπουχαλάκης από τη φοβερή κρυψώνα του (δηλ. το δοκάρι του τέρματος) και σκοράρει.

Ο τερματοφύλακας Κουέστα κουφαίνεται για λίγα δευτερόλεπτα και δεν ακούει κανέναν από όσους τον φωνάζουν «πρόσεξε, έρχεται».

Έτσι ο Ολυμπιακός παίρνει την πρόκριση με έναν τρόπο, που θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου έντιμος και έτσι ο Άρης χάνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος που έχει να κατακτήσει 50 χρόνια».

Στην κατάθεσή του ο κ. Μητρούδης κάνει μία υπόθεση εργασίας: «Ας υποθέσουμε ότι το γεγονός που περιέγραψα είναι τυχαίο και συμπτωματικό. Το ότι όμως ολόκληρος Άρης μετά τη συγκεκριμένη φάση δεν είχε καμία αντίδραση, το γεγονός από μόνο του δηλώνει ενοχή».

Στην ερώτηση τι εννοεί με τη έκφραση «εφάπαξ» για τον Κουέστα, ο μάρτυρας απαντά: «Το εφάπαξ είναι το ποσό που παίρνει ένας αμειβόμενος για να αποχωρήσει από την εργασία του. Έτσι κι εγώ το ανέφερα, προκειμένου να αποχωρήσει ο Κουέστα από τον Άρη μετά το συγκεκριμένο τραγικό λάθος και προς αποφυγή παρομοίων λαθών στο μέλλον».

Ο μάρτυρας συνδυάζει το περιστατικό της 4ης Μαρτίου 2021 με τους κ.κ. Μαρινάκη και Καρυπίδη. Καταθέτει χαρακτηριστικά:

«Το όνομα του κ. Μαρινάκη ενεπλάκη σε μια σειρά από σκάνδαλα στημένων παιχνιδιών. Δεν εξετάζω ποιες υποθέσεις τελεσιδίκησαν και σε ποιες υποθέσεις κρίθηκε ένοχος ή αθώος. Εκείνο που εξετάζω είναι η λαϊκή παροιμία «όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω αντάμα».

Επίσης το όνομα του κ. Μαρινάκη εμπλέκεται στην υπόθεση του ναρκοπολοίου Noor One, που δεν έχει ολοκληρωθεί δικαστικά. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν 11 θάνατοι μαρτύρων, 5 παραιτηθέντες εισαγγελείς και 2 ισοβίτες.

Ο κ. Μαρινάκης αρέσκεται να διαφεντεύει το χώρο του ποδοσφαίρου και θέλει να επηρεάζει τη γνώμη και τις αποφάσεις προέδρων άλλων ΠΑΕ. Μία απ’ αυτές είναι η ΠΑΕ Άρης.

Περίπου ένα μήνα πριν από το γεγονός από τον Κουέστα, ο τερματοφύλακας του Άρη, Σιαμπάνης κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Αντί να ασχοληθούν με το θέμα οι παράγοντες του Άρη, ασχολήθηκαν οι παράγοντες του Ολυμπιακού!

Ο πρόεδρος του Άρη, ο κ. Καρυπίδης, για να μπορεί να έχει «άμυνες» ταμπουρώνεται πίσω από την πλάτη του κ. Μαρινάκη και για το λόγο αυτό του κάνει διάφορα χατίρια. Αυτό με κάνει να συμπεράνω πόσο ευάλωτος είναι».

Καταλήγοντας ο κ. Μητρούδης αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους τοποθετήθηκε κατά αυτόν τον τρόπο στη Δημόσια Τηλεόραση: «Η πορεία μου, η ιστορία μου και τα χρήματα που ξόδεψα για τον Άρη για να δημιουργηθεί η αυτοκρατορία της ομάδας μπάσκετ δεν μου επιτρέπουν να τσαλακώνεται με τέτοιο τρόπο η υπερηφάνειά μου και να τσαλακώνεται αυτός ο ένδοξος σύλλογος.

Δεν μπορώ να νιώθω «υπηρέτρια» κανενός όπως μας αποκαλούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού και μάλιστα από τις θέσεις των επισήμων του Καραϊσκάκη, σύμφωνα με αναφορά παρατηρητή σε έκθεσή του. Είναι τελείως διαφορετικό το «βοηθιέμαι και βοηθάω» και τελείως διαφορετικό αυτό που συμβαίνει και που μόνο βοήθεια δεν λέγεται. Η ιστορία του Άρη δεν μου επιτρέπει να νοιώθω φερέφωνο κανενός».

Πηγή:dikisports.blogspot.comSource link