Ειδήσεις

Γερμανία: Η κακοκαιρία «Υλένια» πλήττει από το βράδυ τη χώρα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, 11:30

Η κακοκαιρία «Υλένια» πλήττει από αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ τη Γερμανία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές και τις οδικές συγκοινωνίες.

Με ανέμους που έφθασαν τη νύχτα και τα 152 χλμ/ώρα, η κακοκαιρία πλήττει κυρίως τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο, τη Βαυαρία και το Βερολίνο, με εκτεταμένα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και πολλά δέντρα να έχουν πέσει στους δρόμους εμποδίζοντας την κίνηση των αυτοκινήτων. Στο Βερολίνο τα υπέργεια μέσα μεταφοράς λειτουργούν με περιορισμένα προβλήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας κινούνται πιο αργά, προκαλώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ στο αεροδρόμιο της πόλης πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν επειδή δεν ήταν δυνατό να επιβιβαστούν οι επιβάτες και να φορτωθούν οι αποσκευές τους. Στη Βαυαρία και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα.

Οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν χθες το βράδυ προειδοποίηση, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα. Σήμερα η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα κακοκαιρία με σφοδρούς ανέμους, κυρίως στα βόρεια της χώρας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, 11:30

Πηγή