Ειδήσεις

Γαλλία: Απεργία υγειονομικών στην πόλη Μοντελιμάρ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021, 23:33

Το προσωπικό του νοσοκομείου στο Μοντελιμάρ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, κήρυξε απεργία διαρκείας για να διαμαρτυρηθεί για τους νέους κανόνες που απαιτούν εμβολιασμό κατά του Covid-19 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου ή κίνδυνο απώλειας των θέσεων εργασίας.

Η απεργία κατά του «αναγκαστικού εμβολιασμού» ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το συνδικάτο CGT-GHPP και σε αυτή συμμετέχουν περίπου 200 γιατροί και 1.500 νοσηλευτές.Εκατοντάδες υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο την Παρασκευή, καταγγέλλοντας τα lockdown και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και φώναζαν «liberté» (ελευθερία).

«Είμαστε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του εξαναγκασμού των εμβολίων», δήλωσε η Elsa Ruillere, εκπρόσωπος της τοπικής ένωσης. «Δεν υπάρχει επιλογή μεταξύ τεστ ή εμβολιασμού: ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός. Όχι, δεν συμφωνούμε. Θέλουμε να έχουμε την επιλογή όπως ο υπόλοιπος κόσμος και δεν θέλουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό».

«Γνωρίζουμε καλά την εξέλιξη του ιού. Δεν το παίρνουμε αψήφιστα», είπε η Ruillere, προσθέτοντας ότι, ακόμη και με την αύξηση των θετικών κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα, δεν υπάρχει ανάλογη αύξηση στις νοσηλείες. «Ναι, γίναμε “κόκκινοι”, αλλά αυτό οφείλεται στην πραγματικότητα στα θετικά τεστ. Όσον αφορά τις νοσηλείες, είμαστε καλά αυτήν τη στιγμή, δεν χρειαζόμαστε να ανοίξουμε ξανά κρεβάτια, έχουμε πολύ λιγότερους ανθρώπους στα νοσοκομεία από πριν και λιγότερους σε ΜΕΘ».

 

Hôpital de Montélimar en ce moment: Pour protester contre l’obligation vaccinale des #soignants , le personnel de l’hôpital de Montélimar a entamé une grève illimitée. #PasseSanitaire pic.twitter.com/BFX29w8qB7


— LE GÉNÉRAL ? (@_LE_GENERAL_OFF) July 23, 2021


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021, 23:33Πηγή