Ειδήσεις

 Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την AACTA στο «Elvis»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, 12:02

Η ταινία «Elvis» κυριάρχησε στην τελετή απονομής των βραβείων της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (AACTA).

Το βιογραφικό φιλμ για τον Έλβις Πρίσλεϊ σε σκηνοθεσία του Μπαζ Λούρμαν απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας και άλλες εννέα διακρίσεις.

Η ταινία διεκδίκησε επίσης το βραβείο Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Όστιν Μπάτλερ ως Έλβις Πρίσλεϊ και Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια ΝτεΓιονγκ.

Στον ηθοποιό Κρις Χέμσγουορθ απονεμήθηκε το βραβείο Πρωτοπορίας με το οποίο αναγνωρίζονται τα επιτεύγματα, οι ικανότητες και η επιτυχία του Αυστραλού επαγγελματία τού κινηματογράφου που εμπνέει άλλους στη βιομηχανία. Ο Χέμσγουορθ τιμήθηκε για την εξαίρετη καριέρα του, καθώς και για την προσφορά του στην αυστραλιανή κινηματογραφική βιομηχανία.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο της AACTA, Ράσελ Κρόου ο Κρις Χέμσγουόρθ είπε: «Δεν θεωρώ δεδομένες τις ευκαιρίες που μου έχει προσφέρει η αυστραλιανή κινηματογραφική βιομηχανία και είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος που ο υπόλοιπος κόσμος ανακαλύπτει πόσο σπουδαίο είναι να γυρίζουμε ταινίες παγκόσμιας κλάσης με τα απίστευτα συνεργεία και εκπροσώπους δημιουργικών τεχνών. Νιώθω ότι όλοι μόλις ξεκινάμε».

Δείτε το βίντεο:

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, 12:02

Πηγή