Ειδήσεις

Αφυδάτωση: Πώς να ενυδατωθείτε γρήγορα


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, 15:00

Ενώ ο ήλιος μπορεί να «παίζει» κρυφτό τις τελευταίες ημέρες, θερμοκρασία και υγρασία έχουν αυξηθεί σημαντικά. Οι συνθήκες αυτές μας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε ενυδατωμένοι, μεριμνώντας καθημερινά για σημάδια αφυδάτωσης.

Όταν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα αλλά και τα στάδια της αφυδάτωσης, μπορούμε να απολαύσουμε κάθε καλοκαιρινή δραστηριότητα με ασφάλεια, είτε κάνουμε γυμναστική έξω, είτε απολαμβάνουμε το μπάνιο μας στα γαλαζοπράσινα νερά.

Από τι προκαλείται

Η αφυδάτωση είναι στην πραγματικότητα ένας γενικός όρος για να περιγράψει μια σειρά συμπτωμάτων που προκαλούνται από την απώλεια σωματικών υγρών. Το σώμα χρειάζεται νερό για διάφορες λειτουργίες του, όπως η κίνηση των μυών και η διατήρηση της φυσιολογικής του θερμοκρασίας. Όταν δεν έχει αρκετό νερό, τότε μπορεί να μην λειτουργεί και τόσο καλά.


Αν μπορεί να σκεφτούμε ότι η αφυδάτωση συμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις που ιδρώνουμε πολύ, όπως όταν κάνουμε γυμναστική σε μια ιδιαίτερα ζεστή ημέρα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν διάφορες αιτίες αφυδάτωσης.

Χάνουμε συνήθως νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσω της εφίδρωσης, των ούρων, των κοπράνων, του εμετού και ακόμη και του κλάματος. Πρέπει επίσης να προσέχετε ορισμένα τρόφιμα και ροφήματα που είναι διουρητικά.

Ποια τα στάδια της αφυδάτωσης

Yπάρχουν διάφορα στάδια αφυδάτωσης. Μερικές φορές, αυτά επισημαίνονται με βάση τα κύρια συμπτώματα. Βέβαια είναι πιο πρακτικό να ταξινομηθούν τα στάδια αφυδάτωσης με βάση τη σοβαρότητα.

Βάσει αυτών, υπάρχουν τρία στάδια αφυδάτωσης: ήπια, μέτρια και σοβαρή.

Στάδιο 1: Ήπια αφυδάτωση

Συνήθη συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης περιλαμβάνουν δίψα, σκασμένα χείλη και ούρα που είναι λίγο πιο σκούρα από το κανονικόν. Εάν παρατηρήσετε ότι δεν αισθάνεστε τόσο καλά σε μια ζεστή μέρα ή ενώ ασκείστε, δοκιμάστε να πιείτε περισσότερο νερό.

Πρέπει να τρώτε φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι και τα αγγούρια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastiletto.gr!

Πηγή