Αυτό το ζευγάρι ζει άνετα με μία ώρα δουλειάς την εβδομάδα

Πώς το κάνει

Οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται μία ζωή ελεύθερη από πιεστικά ωράρια εργασίας και το άγχος της καθημερινής δουλειάς. Πολλοί αναζητούν τη λύση στο λεγόμενο «παθητικό εισόδημα», δηλαδή σε επιχειρηματικά εγχειρήματα που αποδίδουν χρήματα χωρίς κάποιος να χρειάζεται να ασχολείται με αυτά πολλές ώρες στην καθημερινότητά του.

Οι φωτογράφοι γάμου Adriana Krause και Stephan Alvin έχουν καταφέρει να βγάζουν χιλιάδες δολάρια τον μήνα μόλις με μία ώρα δουλειάς την εβδομάδα.

Και το πέτυχαν κάνοντας κάτι ασυνήθιστο: Μέσα στην πανδημία, αγόρασαν ένα δεύτερο σπίτι.

Το σπίτι, ένα εξοχικό στο Oakhurst της Καλιφόρνια που βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Πάρκο Yosemite, είναι η έδρα της επιχείρησής τους. Εκεί ζουν έξι μήνες τον χρόνο και το χρησιμοποιούνται για να φωτογραφίζουν μικρές γαμήλιες τελετές. Όταν το ζευγάρι δεν βρίσκεται στην Καλιφόρνια, βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου αγόρασε ένα διαμέρισμα τον Ιούλιο του 2020.

Η 29χρονη Krause και ο 38χρονος Alvin μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στις δύο πόλεις, για να είναι κοντά στις οικογένειές τους. Όταν βρίσκονται στο ένα σπίτι, νοικιάζουν το άλλο μέσω του Airbnb. Μόλις σε εννέα μήνες είχαν εισόδημα 18.000 δολαρίων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εσόδων προέρχεται από το εξοχικό τους στο Oakhurst, το οποίο έφερε 13.000 δολάρια από τα τέλη Ιουλίου, όταν και διατέθηκε για μίσθωση για πρώτη φορά, σύμφωνα με το CNBC.

«Χρειάστηκαν μήνες δουλειάς για να αποκτήσουν και τα δύο ακίνητα την αίσθηση του σπιτικού», λέει η Krause στο CNBC. «Αλλά τώρα, δουλεύουμε μόνο μία ώρα την εβδομάδα».

Τόση είναι η ώρα που χρειάζεται το ζευγάρι για την επιβεβαίωση των κρατήσεων και τον συντονισμό του προσωπικού καθαριότητας, ώστε τα καταλύματα να είναι έτοιμα για τους επόμενους επισκέπτες.

Βέβαια, το να ασχοληθεί κανείς με τη μίσθωση ακινήτων είναι μια δαπανηρή επιχείρηση και μπορεί να έχει ρίσκο. Τα δύο σπίτια του ζευγαριού κόστισαν περίπου 487.000 δολάρια (για τα στεγαστικά δάνεια και τις ανακαινίσεις).

Το ζευγάρι, που έβγαλε 215.000 δολάρια από τις φωτογραφήσεις γάμων πέρυσι, δεν έχει καλύψει ακόμη το κόστος των σπιτιών από τα έσοδα του Airbnb, όμως είναι σε καλό δρόμο για να καλύψει τους λογαριασμούς του και να βγάλει και μερικά έξτρα χρήματα.

Όσο για τα μελλοντικά έσοδά τους, έχουν ένα μεγάλο σχέδιο: Μόλις αποπληρώσουν το δεύτερο σπίτι τους, σκοπεύουν να ρίξουν το παθητικό εισόδημα στα ταξίδια.
Πηγή moneyreview.gr

The post Αυτό το ζευγάρι ζει άνετα με μία ώρα δουλειάς την εβδομάδα appeared first on Enimerosi24.

Πηγή