Τεχνολογία

ΑΥΤΕΣ οι Ευρωπαϊκές πόλεις κινδυνεύουν περισσότερο από διαρρήξεις, αποκαλύπτει νέα μελέτη – η θέση της Αθήνας!


06 Jun ΑΥΤΕΣ οι Ευρωπαϊκές πόλεις κινδυνεύουν περισσότερο από διαρρήξεις, αποκαλύπτει νέα μελέτη – η θέση της Αθήνας!

Posted at 17:00h
in LIFE TECH
by Soustas

Καθώς οι παγκόσμιες αναζητήσεις στο Google για “διαρρήξεις σπιτιών” να έχουν αυξηθεί κατά +120% τους τελευταίους 12 μήνες¹, πολλοί άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ασφάλεια του σπιτιού τους. Όμως, οι κάτοικοι ορισμένων πόλεων μπορεί να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Νέα έρευνα της Compare The Market AU εξέτασε τα ποσοστά διαρρήξεων σε όλη την Ευρώπη για να αποκαλύψει τις περιοχές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο διαρρήξεων. Τα 10 υψηλότερα ποσοστά διαρρήξεων ανά 100.000 κατοίκους αποκαλύφθηκαν ως εξής:

Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο (1.150)
Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο (1.131,4)
Αθήνα, Ελλάδα (762)
Στοκχόλμη, Σουηδία (736)
Λιντς, Ηνωμένο Βασίλειο (710)
Κοπεγχάγη, Δανία (694)
Σόφια, Βουλγαρία (623)
Παρίσι, Γαλλία (447,4)
Βρυξέλλες, Βέλγιο (418)
Ζυρίχη, Ελβετία (356)

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω, αλλά μπορείτε να διαβάσετε όλη την έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων με τις λιγότερες διαρρήξεις εδώ: https://www.comparethemarket.com.au/home-contents-insurance/features/cities-with-the-most-break-ins/

Φιλικά,

Eirini

ΑΥΤΕΣ οι ευρωπαϊκές πόλεις κινδυνεύουν περισσότερο από διαρρήξεις, αποκαλύπτει νέα μελέτη

Νέα έρευνα της Compare the Market AU αποκάλυψε τις πόλεις σε όλη την Ευρώπη που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο διαρρήξεων σύμφωνα με το ποσοστό διαρρήξεων
Το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου κατέλαβε την πρώτη θέση με 1.150 διαρρήξεις ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται και άλλες πόλεις παγκοσμίως όπως η Οτάβα, η Αθήνα και το Κολόμπους
Το Όσλο αποκαλύφθηκε ως η πόλη με τις λιγότερες διαρρήξεις με μόλις 33 ανά 100.000 κατοίκους

Με τις αναζητήσεις για “διαρρήξεις σπιτιών” να αυξάνονται κατά +120% τους τελευταίους 12 μήνες¹, πολλοί άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ασφάλεια του σπιτιού τους. Αλλά ποιες πόλεις είναι πιο επιρρεπείς σε διαρρήξεις;

Η νέα έρευνα της Compare the Market AU αποκάλυψε τις πόλεις σε όλη την Ευρώπη με τα υψηλότερα ποσοστά διαρρήξεων, καθώς και εκείνες με τα χαμηλότερα. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ποιες πόλεις στην Ευρώπη δαπανούν τα περισσότερα χρήματα για την έξυπνη ασφάλεια του σπιτιού.

Οι 10 πόλεις με τις περισσότερες διαρρήξεις παγκοσμίως αποκαλύφθηκαν ως εξής*:

Κατ.
Πόλη
Ποσοστό διαρρήξεων (ανά 100.000 άτομα)
Δαπάνες για έξυπνη ασφάλεια στο σπίτι
1
Μάντσεστερ
1150
13.26
2
Μπέρμιγχαμ
1131.4
13.26
3
Αθήνα
762
1.29
4
Στοκχόλμη
736
15.90
5
Λιντς
710
13.26
6
Κοπεγχάγη
694
17.68
7
Σόφια
623
1.09
8
Παρίσι
447.4
4.17
9
Βρυξέλλες
418
4.79
10
Ζυρίχη
356
12.42

Το Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται ως η πόλη που υφίσταται τις περισσότερες διαρρήξεις ετησίως με συνολικό ποσοστό 1.150 διαρρήξεων ανά 100.000 κατοίκους. Στη δεύτερη θέση και πιο κάτω στη χώρα βρίσκεται η πόλη του Μπέρμιγχαμ, η οποία είχε ποσοστό διαρρήξεων 1.131,4 ανά 100.000 άτομα.

Περνώντας στην τρίτη θέση στην Ευρωπαική κατάταξη βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα με ποσοστό διαρρήξεων 762 διαρρήξεων ανά 100.000 άτομα, ενώ η Στοκχόλμη στη Σουηδία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 736 διαρρήξεις ανά 100.000 άτομα. Άλλες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα είναι η Κοπεγχάγη, το Παρίσι και οι Βρυξέλλες.

Όσον αφορά τις πόλεις με τις λιγότερες διαρρήξεις, το Όσλο κατέλαβε την πρώτη θέση με μόλις 33 διαρρήξεις ανά 100.000 κατοίκους, ενώ η Μπρατισλάβα στη Σλοβακία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 68 διαρρήξεις ανά 100.000 κατοίκους. Όπως είναι αναμενόμενο, το Όσλο είναι επίσης η χώρα που δαπανά τα περισσότερα χρήματα για την έξυπνη ασφάλεια του σπιτιού, με τον μέσο κάτοικο να δαπανά περίπου 22,21 δολάρια ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Adrian Taylor της Compare the Market AU δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι διαρρήξεις μειώθηκαν κατά ένα σημαντικό ποσό, καθώς οι άνθρωποι παρέμειναν στο σπίτι. Τώρα που η καθημερινή ζωή έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, οι άνθρωποι περνούν λιγότερο χρόνο στο σπίτι, γεγονός που δυστυχώς θέτει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο να διαρρήξουν”.

“Η έρευνά μας δείχνει ότι η επένδυση στην έξυπνη ασφάλεια του σπιτιού μπορεί να αποβεί επωφελής για την αποτροπή τυχόν ευκαιριακών κλεφτών. Ωστόσο, αυτό δεν σας προστατεύει από τον οικονομικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια διάρρηξη, γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να συνάψετε ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου. Ανάλογα με το συμβόλαιο και το επίπεδο κάλυψης, μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε το κόστος των απολεσθέντων ή κλαπέντων αντικειμένων. Θα μπορούσατε επίσης να δείτε εκπτώσεις σε ορισμένα συμβόλαια εάν δείξετε στους ασφαλιστές ότι έχετε εγκαταστήσει ασφάλεια στο σπίτι σας”.

Για να διαβάσετε όλη την έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων με τις λιγότερες διαρρήξεις εδώ: https://www.comparethemarket.com.au/home-contents-insurance/features/cities-with-the-most-break-ins/

ΤΕΛΟΣ

Σχόλια για εκδότες

Τα δεδομένα αναζήτησης προέρχονται από το keywordtool.io και είναι σωστά από τις 26/04/23

Πηγές:

Smart Home Security Market Data – https://www.statista.com/outlook/dmo/smart-home/security/worldwide#revenue
Ευρωπαϊκά στοιχεία για την εγκληματικότητα – https://www.budgetdirect.com.au/home-contents-insurance/home-safety/home-security/global-burglary-rates.html

Μεθοδολογία:

Αυτό το σύνολο δεδομένων κατατάσσει 50 διαφορετικές πόλεις σε όλο τον κόσμο με βάση τον αριθμό των διαρρήξεων που έχουν. Συγκεντρώθηκαν τα δεδομένα για τα ποσοστά διαρρήξεων κάθε πόλης, ωστόσο, για πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, τα δεδομένα αυτά δεν ήταν διαθέσιμα, οπότε αντ’ αυτού λήφθηκε το ποσοστό διαρρήξεων της χώρας.

Αφού συγκεντρώθηκε το ποσοστό διαρρήξεων για κάθε πόλη, το ποσοστό διαρρήξεων κατατάχθηκε από το υψηλότερο στο χαμηλότερο. Συγκεντρώθηκαν επίσης τα έσοδα που δαπανήθηκαν για την έξυπνη οικιακή ασφάλεια σε κάθε χώρα. Αυτό διαιρέθηκε στη συνέχεια με τον πληθυσμό για να προκύψει ένα ποσό που δαπανήθηκε ανά άτομο ανά χώρα.

Τα δεδομένα είναι σωστά και ενημερωμένα από τις 26/04/23.

Πηγή