Τεχνολογία

Αυτές είναι οι 10 πιο καλοπληρωμένες δουλειές στον τομέα της τεχνολογίας




12 Nov Αυτές είναι οι 10 πιο καλοπληρωμένες δουλειές στον τομέα της τεχνολογίας

Posted at 17:01h
in LIFE TECH
by Soustas

Στις εταιρείες τεχνολογίας (τουλάχιστον αυτές που πρωτοπορούν και καινοτομούν διεθνώς) δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας μόνον για άτομα με τεχνική κατάρτιση. Ωστόσο, τα technical skills στο βιογραφικό κάποιου μπορούν να του αποφέρουν πολύ (μα πολύ) καλό μισθό.

Ιδού, λοιπόν, τα ετήσια συμβόλαια που υπογράφουν οι εταιρείες της Silicon Valley και όχι μόνον στους wannabe εργαζομένους τους.
10. Information security engineer: 131.300 δολάρια

Ένας μηχανικός επί της ασφάλειας των πληροφοριών είναι ο άνθρωπος που διαφυλάσσει τα δεδομένα και τα άλλα assets της εταιρείας του από επιθέσεις χάκερ. Ασχολείται όχι μόνον με την ασφαλή κωδικοποίηση δεδομένων αλλά είναι και συνεχώς alert για τυχόν κενά ασφαλείας στα συστήματα.

9. DevOps engineer: 137.400 δολάρια

Γνωστός και ως developer στην χώρα μας (αν και δεν είναι ακριβώς αυτό) έχει ως job description να παράγει πολύ κώδικα και πάρα πολύ γρήγορα. Και πληρώνεται πολύ καλά για αυτό.

8. Enterprise architect: 144.400 δολάρια

Είναι ο άνθρωπος που σχεδιάζει και ρυθμίζει την λειτουργία των servers, του software και λοιπών IT assets μιας εταιρείας.

7. Technical program manager: 145.000 δολάρια

Έχει πολλαπλούς ρόλους σε διάφορα πρότζεκτς των εταιρειών, από τον έλεγχο κωδίκων μέχρι την επίβλεψη της διαδικασίας παραγωγής.

6. Software architect: 145.400 δολάρια

Ο άνθρωπος που σχεδιάζει το συνολικό πλάνο και στρατηγική παραγωγής και χρήσης του software.

5. Applications architect: 149.000 δολάρια

Ο υπεύθυνος για την στρατηγική που χρησιμοποιεί κάθε εταιρεία με παντός είδους applications: πότε θα χρησιμοποιούνται τα υπάρχοντα, πότε απαιτούνται νέα, πότε απαιτούνται επεκτάσεις και αναβαθμίσεις (και τι είδους) των υπαρχόντων.

4. Infrastructure architect: 153.000 δολάρια

Εργάζεται για το συντονισμό των IT συστημάτων μιας εταιρείας, από τους servers και τα κέντρα δεδομένων μέχρι τις πλατφόρμες cloud.

3. Software development manager: 153.300 δολάρια

Ο επικεφαλής της ομάδας ή των ομάδων που φτιάχνουν και ελέγχουν συγκεκριμένα συστήματα και applications μιας εταιρείας.

2. Data warehouse architect: 154.800 δολάρια

Ο άνθρωπος που πρέπει να έχει το… νου του σε όλα τα data που χρειάζονται αλλά και παράγουν οι εταιρείες και να ξέρει πώς και πού είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή απαιτηθεί κάποια ανάλυσή τους.

1. Software engineering manager: 163.500 δολάρια

Ο διευθύνων την ομάδα ή τις ομάδες που είναι επιφορτισμένες με το developing, την έρευνα και τον έλεγχο των software μιας εταιρείας. Είναι το στέλεχος – κλειδί για όποια εταιρεία ασχολείται με κάποιον τρόπο με το software.

*Τα στοιχεία δημοσιεύονται στο Business Insider από έρευνες της εταιρείας οικονομικών μελετών Glassdoor

 

Πηγή: news.gr

Like this:

Like Loading…



Source link