Αυστηρό lockdown στην πόλη Σιάν λίγο πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021, 14:29

Αυστηρό lockdown επέβαλαν σήμερα (22/12) οι κινεζικές αρχές στην πόλη Σιάν των 13 εκατομμυρίων κατοίκων,   στη βόρεια Κίνα, εξαιτίας ενός άλματος των περιστατικών του κορωνοϊού, μόλις περισσότερο από ένα μήνα πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Οι κάτοικοι της Σιάν πρέπει «να μείνουν στα σπίτια τους, εκτός αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη» για να βγουν, ανέφεραν σε ανακοίνωση οι τοπικές αρχές, διευκρινίζοντας πως ένα πρόσωπο σε κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει για να κάνει ψώνια «κάθε δύο ημέρες».

Για να εμποδιστεί οποιαδήποτε διάδοση του ιού, οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους από αύριο, Πέμπτη, τα μεσάνυχτα (18:00 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Όλες οι «μη ουσιώδεις» επιχειρήσεις, με εξαίρεση τα σούπερ-μάρκετ και τα ιατρικά ιδρύματα, πήραν εντολή να κλείσουν.

Η Σιάν είναι γνωστή για τον περίφημο θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, ο οποίος βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας.

Η πόλη είχε ήδη περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις και άρχισε την Τρίτη (21/12) να κάνει διαγνωστικά τεστ σε ολόκληρο τον πληθυσμό της.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021, 14:29

Πηγή