Αρχίζουν δρομολόγια τα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 06:22

Τα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία του δήμου Ηρακλείου ξεκινούν δρομολόγια από την Δευτέρα 22 Μαρτίου. Πρόκειται για την τρίτη γραμμή mini bus που θα έχει αφετηρία τον χώρο στη γέφυρα της Εθνικής Οδού, μεταξύ λ. Κνωσσού και οδού Ερυθραίας, στην περιοχή Μπεντεβή, η οποία θα εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους των νοτίων προαστίων.

Οι χρήστες θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στο πάρκινγκ της αφετηρίας και να χρησιμοποιούν δωρεάν τα mini bus για την πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τίτλο «Εκτέλεση Αστικής Συγκοινωνίας για τη λειτουργία της 3ης Γραμμής Mini Bus και την πιλοτική λειτουργία Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων» με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη.

Η τρίτη γραμμή θα έχει  ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως και Σάββατο, με δρομολόγιο κάθε τέταρτο. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα επεκταθεί και το απόγευμα.

Τη διαδρομή θα πραγματοποιούν δύο ηλεκτρικά λεωφορεία μαζί με δύο συμβατικά. Τα κριτήρια με τα οποία σχεδιάστηκε η διαδρομή ήταν η παροχή δυνατότητας στους χρήστες για άμεση πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, χωρίς Ι.Χ. αλλά και η διέλευση από σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της παλιάς πόλης του Ηρακλείου.

Η χρηματοδότηση για την απόκτηση των δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου EcoRouts.

Αμέσως μετά την υπογραφή ο δήμαρχος με δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι  «με την έναρξη λειτουργίας της νέας γραμμής mini bus ολοκληρώνεται μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση στη λειτουργία της πόλης η οποία έχει αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης χιλιάδων δημοτών.

Παράλληλα, το Ηράκλειο μπαίνει πλέον και επισήμως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε το περιβάλλον, προσφέρουμε στους δημότες εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, δημιουργούμε ένα κέντρο χωρίς Ι.Χ.».

Πηγή: patris.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 06:22Source link