Ειδήσεις

Αριστεροί στα πίτουρα και δεξιοί στ’ αλεύρι
Με σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε την ομιλία της η επικεφαλής της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, πριν από λίγο, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Με τη διμέτωπη κριτική της, η κ. Γεννηματά τους κατηγόρησε ευθέως ότι με τα όσα είπαν επέλεξαν την πόλωση και τον διχασμό αντί της συνεννόησης.

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν κάνει επιλογή τους την πόλωση και τον διχασμό. Το μέτωπο δημιουργήθηκε πριν χρόνια, στις πλατείες του μίσους. Εμείς, λοιπόν, είμαστε απέναντι και σε αυτούς που έλεγαν “Κουβέλη, έκανες τα δικαιώματα κουρέλι” και σε αυτούς που λένε σήμερα “στα όπλα να μπούμε στα Σκόπια”. Αντιστρέφω, λοιπόν, το ερώτημα: Εσείς με ποιον είστε; Θα στηρίξετε επιτέλους την εθνική συνεννόηση, την ενότητα του ελληνικού λαού, για να αφήσουμε οριστικά την κρίση πίσω μας ή θα συνεχίσετε τα ίδια παιχνίδια για πολλά χρόνια ακόμη;» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη και πως ο λαός έχει πληρώσει ακριβά τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον καιροσκοπισμό της ΝΔ. Απευθυνόμενη και στους δύο, ρώτησε: «Θα στηρίξετε ή όχι την εθνική συνεννόηση που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από τα μνημόνια και τη κρίση;». «Πήραμε μία γεύση από τη προεκλογική περίοδο και αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη όλοι οι προοδευτικοί πολίτες» πρόσθεσε.

Βάλλοντας εναντίον του πρωθυπουργού, τόνισε ότι «από αντιευρωπαϊστές έχετε καταλήξει μερκελιστές πράττοντας ότι λέει η καγκελάριος» και επισήμανε: «Δεν αλλάζετε πρόσωπο αλλά προσωπείο. Πίσω κρύβετε έναν Ιανό. Είσθε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στ’ αλεύρι».

Επίσης, σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία του Eurogroup και το τέλος των μνημονίων , η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι τα πανηγύρια αφορούν το τέλος του τρίτου αχρείαστου και επαχθέστερου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ και πως οι Ευρωπαίοι έχουν κάθε λόγο να επιχαίρουν γιατί διασφαλίστηκαν τα χρήματά τους με την παράταση της λιτότητας.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να ψηφίσει τη πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων και να δεσμευτεί για την κοινωνική πολιτική και συμπλήρωσε ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί. Η Ελλάδα όμως μπορεί, με δύο προϋποθέσεις γι αυτό: Πολιτική αλλαγή. Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να εγγυηθούμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Την εθνική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα. Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου “ή εμείς ή αυτοί”. Και ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο σχέδιο με ελληνική ιδιοκτησία, για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα σχέδιο με προτεραιότητες, με κοινωνική αποδοχή, που στοχεύει στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις, που στηρίζεται σε ένα επιτελικό κράτος και ένα παραγωγικό και υγιή ιδιωτικό τομέα, που οδηγεί στην παραγωγή νέου πλούτου, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, τόσο για να μπορεί να βγει στις αγορές, όσο και για να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη διορθώσεων στη συμφωνία και κυρίως μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αντί να ανακοινώσει ότι θα καταθέσει τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων, να ψηφίσει κι αυτός την ήδη κατατεθειμένη της ΔΗΣΥ. «Δεν χρειαζόταν κ. Μητσοτάκη να έρθετε σήμερα να καταθέσετε τροπολογία. Μπορούσατε πολύ απλά και αντρίκια να έρθετε να πείτε ότι “ναι, θα στηρίξω την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κ. Γεννηματά και η ΚΟ της ΔΗΣΥ και του ΚΙΝΑΛ. Είναι απλά τα πράγματα! Δεν χρειάζεται να δημιουργείτε εντυπώσεις. Τρεις μέρες σας πήρε να αποφασίσετε τι θα κάνετε με τις συντάξεις. Ας ερχόσαστε, λοιπόν, να πείτε “ναι, στηρίζουμε την πρότασή σας”» ανέφερε.

Επίσης, επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως εξυπηρετείται από τις αποφάσεις του Εurogroup, καθώς «άλλοι προωθούν τις συντηρητικές επιλογές αντί για σας», όπως σημείωσε, ενώ επανέλαβε πως όταν η ίδια ζήτησε εκλογές πριν τη συμφωνία, η ΝΔ έδωσε ραντεβού για το φθινόπωρο!

«Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές που δεν θα αργήσουν. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Και σήμερα πήραμε μία πρώτη γεύση τής προεκλογικής περιόδου που ήδη έχει αρχίσει, είναι διχαστική και βρώμικη. Τελειώνετε όπως ακριβώς αρχίσατε! Αν υπήρχε έστω ένας προοδευτικός πολίτης που προβληματιζόταν αν αλλάξατε, αν σοβαρευτήκατε, σήμερα διαλύθηκαν όλες του οι αμφιβολίες» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSource link