«Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τουρισμό και εστίαση»
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 15:44

«Αποκαρδιωτικά» χαρακτηρίζουν τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον τουρισμό και την εστίαση, σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου.

Τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης δείχνουν τεράστια απώλεια τζίρου που υπερβαίνει τα 650 εκατ. ευρώ μέσα στο πρώτο μόνο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, εξηγούν οι δύο τομεάρχες.

Ακολούθως αναφέρουν: «Την ίδια στιγμή, ακόμη και όσες επιχειρήσεις δικαιούνται ενίσχυση από το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από το αντίστοιχο πρόγραμμα για τον τουρισμό. Χαρακτηριστικά, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καταλυμάτων και οι επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού».

Υποστηρίζουν ότι «Είναι πλέον σαφές ότι η πρωτοφανής κρίση που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι δεν αντιστρέφεται με τα κατόπιν εορτής, ανεπαρκή μέτρα στα οποία επιμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αναφέρουν ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει εγκαίρως ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση των κλάδων που επλήγησαν ασύμμετρα από την κρίση με κανόνες, ασφάλεια και στήριξη για το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων» και καταλήγουν: «Εφόσον επιλέγει να μην το εφαρμόσει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα χιλιάδες λουκέτα και την εκτίναξη της ανεργίας που θα ακολουθήσουν».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 15:44Source link