Ειδήσεις

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας μετά τη δολοφονία 11 ανθρώπων


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, 04:52

Η πρόεδρος της Ονδούρας, η Σιομάρα Κάστρο, επέβαλε χθες Κυριακή απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην πόλη Τσολόμα (βόρεια), όπου την προηγουμένη σφαγιάστηκαν 11 άνθρωποι από πληρωμένους δολοφόνους που προσέλαβαν διακινητές ναρκωτικών.

Από χθες Κυριακή επιβλήθηκε «ειδική απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην Τσολόμα από τις 21:00 έως τις 04:00», ανέφερε η πρόεδρος μέσω Twitter.

Η απόφαση ανακοινώνεται αφού 11 άνθρωποι έγιναν κόσκινο από τις σφαίρες σε αίθουσα μπιλιάρδου στην πόλη των σχεδόν 300.000 κατοίκων, κοντά στην Σαν Πέδρο Σούλα, βιομηχανικό κέντρο στο βόρειο τμήμα της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Επιβλήθηκαν μέτρα στην Τσολόμα και στη Σαν Πέδρο Σούλα προκειμένου οι Αρχές «να εγγυηθούν την ασφάλεια μετά τη βάρβαρη και ανελέητη τρομοκρατική επίθεση (…) από πληρωμένους δολοφόνους» που έδρασαν για λογαριασμό «διακινητών ναρκωτικών που δρουν ατιμώρητα στον διάδρομο των ναρκωτικών στην κοιλάδα Σούλα», πρόσθεσε η κυρία Κάστρο.

«Δέκα άνδρες και μια γυναίκα» δολοφονήθηκαν, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μιγκέλ Μαρτίνες.

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες των πτωμάτων των θυμάτων που κείτονται σε λίμνες αίματος στο πάτωμα αίθουσας μπιλιάρδου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι εφοδιασμένοι με αυτόματα όπλα μπήκαν στον χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή γενεθλίων και άνοιξαν πυρ.

Η σφαγή διαπράχθηκε πέντε ημέρες μετά τους θανάτους 48 γυναικών σε σύγκρουση ανάμεσα σε κρατούμενες σε φυλακή κοντά στην πρωτεύουσα. Κατά τις αρχές, φυλακισμένες που ανήκαν στη «μάρα» (συμμορία) Μπάριο 18 εισέβαλαν σε πτέρυγα όπου βρίσκονταν αντίπαλες της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13) κι άνοιξαν πυρ, προτού βάλουν φωτιά.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, 04:52

Πηγή