Ειδήσεις

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Παλιά Κοκκινιά

Βίντεο-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην πλατεία Αγίας Σωτήρας στην Παλιά Κοκκινιά, με αφορμή την επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος τριών Πακιστανών πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή.

 

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα Τρίτη 2/11 ώρα 18.30. Παλιά Κοκκινιά, πλ. Αγ. Σωτήρας

Πριν λίγες ήμερες γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα ρατσιστικής επίθεσης στον Πειραιά, αυτή την φορά στην Παλιά Κοκκινιά.

Ομάδα 15 φασιστών επιτέθηκε με δολοφονική πρόθεση σε 3 Πακιστανούς μετανάστες εργάτες, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν από αυτούς. Έφτασαν στο σημείο να τους κυνηγήσουν και να σπάσουν την πόρτα του σπιτιού τους, καθώς τους αναζητούσαν για να τους αποτελειώσουν. Την ίδια ώρα, είναι εξοργιστικό το γεγονός πως η αστυνομία παρότι είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως, εμφανίστηκε μετά από ώρες.

Η προσπάθεια ανασύστασης των δολοφονικών ταγμάτων της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, η αποφυλάκιση του ναζιστή Πατέλη, η ακροδεξιά ρητορική της κυβέρνησης, η δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, η αστυνομική καταστολή και ο αυταρχισμός ως κανονικότητα έχουν λύσει τα χέρια των φασιστών.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι «μεμονωμένα, τυχαία και ασύνδετα περιστατικά», ούτε «απλοί τραμπουκισμοί». Είναι μια οργανωμένη, συστηματική και μεθοδευμένη ναζιστική εγκληματική βία, η οποία φαίνεται πως έχει την ανοχή κρατικών δομών.

Χρέος μας είναι να τους σταματήσουμε. Να μην αφήσουμε ξανά τις φασιστικές συμμορίες να τρομοκρατούν και να δολοφονούν.

Την Τρίτη 2/11 θα δώσουμε μαζικά το παρών στο ενωτικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Παλιά Κοκκινιά, στις 6.30 στην πλατεία Αγίας Σωτήρας. Στις γειτονιές του Πειραιά δεν υπάρχει θέση για τις ακροδεξιές συμμορίες.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό θα είναι συνεχής και είναι άρρηκτα δεμένος με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

 

Πηγή