Τεχνολογία

Ανακάλυψε τι Laptop χρειάζεσαι – Techsmart
12 May Ανακάλυψε τι Laptop χρειάζεσαι

Posted at 15:42h
in LAPTOP, PC
by Soustas

Όσο και να σας φαίνεται περίεργο είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζετε, να επιλέξετε δηλαδή έναν υπολογιστή laptop.

Κριτήρια
Τι θέλει ο Gamer
Τι θέλει ο Εργαζόμενος
Για καθημερινή χρήση

Υπάρχουν δύο βασικά κριτήρια το 2020 για να αποφασίσετε τι laptop χρειάζεστε.

1ο Κριτήριο

Πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να δώσετε

2ο Κριτήριο

Τι σκοπεύετε να κάνετε με το laptop σας

Ας δούμε τι γίνεται με τα χρήματα

Οι τιμές των laptop τα τελευταία χρόνια είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Δεν είναι υπερβολικές και ξεκινάνε από περίπου 300 €. Καλό θα ήταν να βασιστούμε αρχικά σε αυτόν τον παράγοντα, πόσα χρήματα θέλουμε να δώσουμε.

Σημαντικό στοιχείο στο κομμάτι των χρημάτων για την αγορά, είναι προαιρετικά αν έχετε την δυνατότητα για αγορές με δόσεις ή ακόμα καλύτερα με άτοκες δόσεις. Βέβαια όπως γνωρίζετε ΔΕΝ υπάρχουν 72 άτοκες δόσεις. Οπότε θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το αποπληρώσετε σε 9-12 δόσεις.

Ας δούμε τι γίνεται με τον σκοπό της Αγοράς.

Σχετικά με τον σκοπό της αγοράς θα μπορούσαμε να τον χωρίσουμε σε 3 βασικές υποκατηγορίες.

Για Παιχνίδια
Για την Εργασία
Για Καθημερινή Χρήση

Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, ότι θέλετε ένα δυνατό laptop σχεδόν αποκλειστικά για Gaming, ας αναφέρουμε αρχικά μερικά θέματα.

Τι θέλει κυρίως ένας σοβαρός gamer;
Πολύ ωραία ρεαλιστικά γραφικά
Ταχύτητα
Design
Μεγάλη Οθόνη

Τα γραφικά είναι το Α και το Ω σε ένα παιχνίδι. Θα πρέπει να είστε σίγουρος ότι η κάρτα γραφικών είναι συμβατή με τα παιχνίδια που θέλετε να παίξετε.  Επίσης θα πρέπει να προμηθευτείτε επιπλέον σύστημα ψύξης για το laptop ώστε να κρατάτε την θερμοκρασία σταθερή

Σχετικά με την ταχύτητα καλό θα ήταν να μην φτάσετε ως τα άκρα αλλά ένας προ-τελευταίος επεξεργαστής θα ήταν αρκετός πχ ένας Intel i7

Οι περισσότεροι gamers έχουν στις προτιμήσεις τους και το σχεδιασμό του laptop. Τα περισσότερα μοντέλα για παιχνίδια θα τα δείτε με γωνίες και βαθιά χρώματα σε led.

Για να ευχαριστηθείτε ένα παιχνίδι σε laptop, οι διαστάσεις της οθόνης είναι εξίσου σημαντικές. Τα περισσότερα gaming laptop δεν ξεπερνάνε όμως τις 17.3 inches. Θα παρατηρήσετε ότι η ψαλίδα της τιμής ανοίγει πολύ όταν επιλέξετε τις 17.3”.

Οι τιμές κυμαίνονται από 800 € – 4300€

Τι θέλει κυρίως ένας Εργαζόμενος (εκτός από μεγαλύτερο μισθό);

Ακούμε συχνά τους καθημερινούς ανθρώπους το χρειάζομαι για την δουλειά μου, δεν το θέλω για παιχνίδια και ταινίες.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε χρειάζεστε ένα laptop που θα έχει τα παρακάτω

Γρήγορο σκληρό δίσκο SSD
Καλή μπαταρία
Αρκετές υποδοχές USB
Μέγεθος-βάρος

Ο γρήγορος δίσκος SSD θα κάνει τον υπολογιστή πραγματικά να πετάει σε σχέση με τους κλασσικούς δίσκους. Απλά η αναλογία GB με Ευρώ ακόμα είναι λίγο τσιμπημένη. Ο δίσκος SSD καλό θα ήταν να φτάνει ως χωρητικότητα τα 250GB. Δεν έχει ουσιαστικά διαφορά με την παραλλαγή κάρτας M.2

Φυσικά θα πρέπει να διαλέξετε ένα laptop που θα έχει την κατάλληλη μπαταρία ώστε να δουλεύει ασταμάτητα και χωρίς ρεύμα. Να έχετε βέβαια στο μυαλό σας ότι αν θέλετε να βλέπετε ταινίες με χρήση της μπαταρίας τότε σίγουρα σε 3 μήνες θα έχει αδειάσει.

Στην εποχή μας είμαστε γεμάτοι εξωτερικές συσκευές. Στικάκια, εκτυπωτές, ακουστικά, για έναν εργαζόμενο που είναι συνέχεια με το laptop δεν γίνεται να έχει ένα laptop με 1 απλή USB θύρα. Να ζητήσετε ένα laptop που όλες του ή οι περισσότερες θύρες USB είναι USB 3.0

Εννοείται πως κάποιος που είναι στους δρόμους με αυτοκίνητο ή χωρίς, χρειάζεται κάτι ελαφρύ και όχι τεράστιο. Εδώ έρχονται να βοηθήσουν και οι μοντέρνες τσάντες backpack που με τις πολλές θήκες τσέπες θα κάνουν την ζωή σας ακόμα πιο απλή.

Οι τιμές τους κυμαίνονται από 600 € – 1300 €

Τι θέλει κυρίως ένας καθημερινός χρήστης

Ο απλός χρήστης το 2020 θέλει συνήθως λίγο απ’ όλα. Είναι όπως καταλαβαίνετε μια μικρή παγίδα. Θέλει τις περισσότερες φορές

Να βλέπει ταινίες
Να ακούει μουσική με καλά ακουστικά
Να παίρνει το Laptop στις διακοπές
Να μην του κολλάει
Να εκτυπώνει τον ΕΝΦΙΑ ή τις εργασίες του σχολείου

Είναι μια μικρή παγίδα λοιπόν γιατί καλό είναι να συνδυάζει και την καλή μπαταρία, και την αρκετή μνήμη RAM με τον SSD ώστε να μην κολλάει και να έχει και αρκετές θύρες. Δεν πρέπει να παραλείψουμε και την μεγάλη οθόνη για να παρακολουθεί ταινίες και σειρές.

Υπάρχουν λοιπόν laptop που όντως έχουν τα περισσότερα από αυτά. Για να τα κάνουν ελκυστικά οι κατασκευαστές απλά ρίχνουν τις επιδόσεις στους επεξεργαστές στην μητρική και τις μνήμες. Είναι όμως εξαρτήματα hardware, τα οποία είναι βασικά για την μακροχρόνια καλή λειτουργία του laptop.

Αναφέρουμε την μακροχρόνια λειτουργία γιατί όσο θα περνάει ο καιρός και θα κατεβαίνουν όλο και περισσότερες ενημερώσεις ή έχουμε κάποιο antivirus δωρεάν, θα αρχίσουμε να παρατηρούμε ότι τελικά ίσως να μην μας κάνει.

 

Εδώ θα σας θυμίσω το 1ο κριτήριο πόσα χρήματα ακριβώς θέλουμε να διαθέσουμε. Γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να ανέβουμε κατηγορία σε ένα laptop που αγγίζει το επαγγελματικό αλλιώς αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και τα ποσά είναι απαγορευτικά θα έχουμε ένα laptop από 300 € – 500 €

Like this:

Like Loading…Source link