Διάφορα

Αμετανόητος ο Μουτζούρης: Γιατί να ζητήσω συγνώμη;


Καταδικάζω τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών αλλά και τη βίαιη συμπεριφορά τους απέναντι στους κατοίκους

Καμία μεταμέλεια για την χυδαιότητα που επέδειξε – και καταγράφηκε σε βίντεο– κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη δεν έδειξε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στονΘΕΜΑ 104,6.

«Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Σε ιδιωτική συνομιλία να ζητήσω συγγνώμη; » είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

«Κατ’ ιδίαν μπορώ να δείξω σε όποιον θέλω ό τι θέλω, είναι ιδιωτική συνομιλία» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έδειξε η κυβέρνηση ότι θέλει να σωθεί το νησί όταν κάνει δομές όπου θα εγκλωβιστεί χιλιάδες κόσμου, δεν δείχνει ότι θέλει να σωθεί το νησί, μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι θέλει να επιβάλλει βιαιότητες στα νησιά ». Όπως είπε ο Κώστας Μουτζούρης η στάση του θα ήταν διαφορετική «αν έβλεπα απεγκλωβισμό μεταναστών ή φύλαξη συνόρων».

Ερωτηθείς αν θα πάει στη σύσκεψη, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ όλα από δω και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου».
Αναφορικά με την έντονη διαφωνία του με την κυβέρνηση ο κ. Μουτζούρηε είπε: « Υπάρχουν στη Λέσβο 27.000-28.000 μετανάστες, μια κλειστή δομή των 5000 δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει, δεδομένου ότι δεν αποχωρούν , δεν γίνεται αποσυμφόρηση από τα νησιά, αν έβλεπα ότι αποσυμφορούνται τα νησιά, ότι αποχωρεί κόσμος, αν έβλεπα ότι υπάρχει ένα σχέδιο διαφύλαξης των συνόρων δεν θα μίλαγα έτσι, μιλάω έτσι γιατί βλέπω ότι αυτή η δομή των 5.000 θα έρθει να προστεθεί στις ήδη υφιστάμενες, οι αριθμοί δεν βγαίνουν».
Δήλωσε, τέλος, ότι καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών όπως και τις βιαιότητες που υπέστησαν οι κάτοικοι των νησιών , χαρακτηρίζοντας βίαιη τη συμπεριφορά τους απέναντι στους κατοίκους.

The post Αμετανόητος ο Μουτζούρης: Γιατί να ζητήσω συγνώμη; appeared first on Enimerosi24.



Source link