Ειδήσεις

Αμάντα, στον δρόμο για τη Eurovision

Λίγο πριν από τον μεγάλο Τελικό, η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας στον 66o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Die together», στο πλαίσιο τεσσάρων εκπομπών της ΕΡΤ1, με τίτλο «Αμάντα, στο δρόμο για τη Eurovision», συνάντησε Έλληνες καλλιτέχνες, που έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν στον Διαγωνισμό με την Ελλάδα.

Σκοπός της να μάθει κάθε λεπτομέρεια για την εμπειρία τους, να τους συμβουλευτεί και να ανακαλύψει πώς βίωσαν τη συμμετοχή τους στην Eurovision. Κάθε καλλιτέχνης απαντά σε ερωτήσεις της Αμάντα (Amanda) κι έτσι δίνεται η αφορμή για ένα πλούσιο flashback με αποκλειστικές αλήθειες πίσω από την κάθε εκπροσώπηση.

Η συνέντευξη εμπλουτίζεται με δηλώσεις των συντελεστών (στιχουργών, συνθετών, pr managers, χορευτών κ.ά.), που συμπληρώνουν ή ολοκληρώνουν την εμπειρία των καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα, ξεδιπλώνεται κάθε ξεχωριστή ιστορία, η οποία πλαισιώνεται από αρχειακό υλικό, τόσο του καλλιτέχνη όσο και της διοργάνωσης.

Το κάθε επεισόδιο κλείνει με την Αμάντα να ερμηνεύει μια unplugged διασκευή της συμμετοχής του κάθε καλλιτέχνη.

Στο πλαίσιο των, συνολικά, τεσσάρων εκπομπών –οι δύο πρώτες μεταδόθηκαν το Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 1η Μαΐου–, η Αμάντα συνάντησε οχτώ καλλιτέχνες, που εκπροσώπησαν τη χώρα μας.

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Εκπομπή 3η: Η Αμάντα συναντά τη Στεφανία και την Demy

Λίγο πριν «πετάξει» για Τορίνο, η φετινή μας εκπρόσωπος συνάντησε τη… νεράιδα του διαγωνισμού. Η Demy μίλησε για την εμπειρία της και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε στη διοργάνωση δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε, αλλά και για όλα εκείνα που πραγματικά κέρδισε μέσα από τη συμμετοχή της.

Στη συνέχεια, η Αμάντα πήρε τη σκυτάλη της Eurovision από την περσινή μας εκπρόσωπο, Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania). Οι δύο νεαρές ερμηνεύτριες συναντήθηκαν στην πρόβα της ενδυμασίας και μοιράστηκαν μυστικά επιτυχίας.

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Εκπομπή 4η (τελευταία): Η Αμάντα συναντά την Ελπίδα και την Έλενα Παπαρίζου

Ο δρόμος προς τη Eurovision ολοκληρώνεται για την Αμάντα με την… ελπίδα για το καλύτερο αποτέλεσμα και με την… Ελπίδα για τις τελευταίες συμβουλές πριν από το μεγάλο μουσικό γεγονός. Η φετινή μας εκπρόσωπος συνάντησε τη Superstar Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, η οποία διηγήθηκε τις δικές της εμπειρίες από τον διαγωνισμό και τα απρόοπτα που αντιμετώπισε, ενώ μοιράστηκε και την αγάπη της για τη Eurovision.

Παράλληλα, η Αμάντα έμαθε από τη Number One, Έλενα Παπαρίζου, τα μυστικά τού να φτάνεις στην κορυφή του μουσικού διαγωνισμού, με την Έλενα να την ξεναγεί στους χώρους όπου πέρασε πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της.

Παρουσίαση: Αμάντα Γεωργιάδη

Διεύθυνση παραγωγής: Χάρης Φυσερός

Σκηνοθεσία: Αλεξ Κωνσταντινίδης

Project Manager: Eυρυδίκη Μπεθάνη

Αρχισυνταξία: Ευτυχία Κατσαρή

Μοντάζ: Ανδρέας Παντάζος, Αλεξ Κερασόπουλος

Post Production: Xρήστος Θεοδώρου

Μotion Graphics: Nίκος Κατσίκας

Πηγή