Ειδήσεις

Έτοιμοι για ρεκόρ Γκελαούζος και Πριβιλέτζιο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, 20:14

Σε μία συμβολική κίνηση του ΣΕΓΑΣ, οι πρωταθλητές Ελλάδας Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Κώστας Γκελαούζος, ήταν οι πρώτοι που πήραν το λόγο κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο του ταεκβοντό, στο Παλαιό Φάληρο. Θέλοντας να αναδείξει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, όπως τόνισε, η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα, κάλεσε τους δύο αθλητές να ανοίξουν εκείνοι την αυλαία της εκδήλωσης.

«Είναι μεγάλη μου χαρά και είμαι ενθουσιασμένη που επιτέλους θα είμαστε όλοι μαζί στην εκκίνηση να γιορτάσουμε αυτή τη γιορτή. Προσωπικά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για μια καλή επίδοση στον αγώνα της Κυριακής και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία» δήλωσε η Γκλόρια Πριβλέτζιο, η οποία ρωτήθηκε για το αν μέσα στους στόχους της είναι το ρεκόρ διαδρομής. «Θα κοιτάξω βήμα-βήμα αυτό τον αγώνα. Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν θέλω να μιλάω για ρεκόρ. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ» είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Γκελαούζος δήλωσε: «Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ και τους συνδιοργανωτές που κατάφεραν να υπάρχει πάλι το ιστορικό γεγονός. Πέρσι δεν είχαμε την τύχη να τρέξουμε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και σε εμάς ειδικά τους αθλητές μάς στοίχισε. Αγαπάμε αυτό τον αγώνα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να μην έχουμε άλλες ατυχίες. Προσωπικά τώρα, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, θέλω να προσπαθήσω για μια καλή επίδοση και έχω ετοιμαστεί γι’ αυτό. Θα προσπαθήσω για το ρεκόρ του Νίκου Πολιά. Έχω δουλέψει γι’ αυτό. Όσον αφορά την Γκλόρια, το έχει στα πόδια της και μπορεί να το πετύχει».

Το ρεκόρ της κλασικής διαδρομής κατέχει ο Νίκος Πολιάς με 2ωρ.17:56 από το 2004, ενώ ο Κώστας Γκελαούζος με τη νίκη του στην τελευταία διοργάνωση του 2019 με 2ωρ.19:02 πέρασε δεύτερος όλων των εποχών στην αυθεντική διαδρομή. Στις γυναίκες, το ρεκόρ διαδρομής “αντέχει” από το 1997 και ανήκει στη Μαρία Πολύζου με 2ωρ.39:10. Η Πριβιλέτζιο ουσιαστικά φέτος θα κάνει την προσπάθειά της, αφού τα προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν κυρίως στα 10χλμ. που διεξάγονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας και είχε τρέξει παλιότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ της στην αυθεντική διαδρομή είναι 2ωρ.58:26 από το 2014.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, 20:16

Πηγή