Ειδήσεις

Έρχονται οι Αλεπούδες της Ντων Κινγκ, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 10:05

Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ, η οποία θα παρουσιαστεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, βρίσκεται σε εντατικό ρυθμό προβών.

Σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση, υπό τον κίνδυνο λιμού και με τις καλλιέργειες να καταστρέφονται από ακραίες βροχοπτώσεις, εντεταλμένοι της εξουσίας αποφασίζουν να στείλουν Επίλεκτο Ανιχνευτή Αλεπούδων για να εντοπίσει τις αιτίες της χαμηλής παραγωγικότητας. Ο Ουίλιαμ Μπλορ,  εκπαιδευμένος από παιδί σε ένα ειδικό κρατικό ινστιτούτο, επισκέπτεται τον Σαμουήλ και την Ιουδίθ  για να διαπιστώσει αν έχουν μολυνθεί από το “κόκκινο θηρίο” vulpes – vulpes. Ωστόσο, όσο προχωράει η έρευνά του,  μύχιες αλήθειες αποσιωπημένες για καιρό αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και να ανατρέπουν την πολύ ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά και στη κοντινή τους φίλη Σάρα.  

Οι «Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ (Dawn King), έργο βραβευμένο στον διαγωνισμό θεατρικής γραφής Papatango New Writing, έκαναν πρεμιέρα το 2011 στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό κείμενο, με στοιχεία βρετανικού χιούμορ όπου η αναμέτρηση με τον φόβο οδηγεί σε έναν ανελέητο κυνηγητό με τον εαυτό και με τον άλλον. Ένα σύγχρονο υπαρξιακό νουάρ σκηνοθετημένο με κινηματογραφική ροή, γρήγορο ρυθμό και ποιητική ατμόσφαιρα  από την Χριστίνα Χατζηβασιλείου, που ξετυλίγεται μπροστά μας υφαίνοντας το νήμα γύρω από το άλογο της εξουσία και της πίστης.

*Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών

Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ, σε σκηνοθεσία  Χριστίνας Χατζηβασιλείου

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών – Πρεμιέρα: 30/9/2022

Συντελεστές παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου, Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Σκηνικά-Κοστούμια-Video: Ελένη Στρούλια, Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος, Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κική Καραϊσκου, Βοηθός Σκηνογράφου: Τατιάνα Νικολαΐδου, Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Ηθοποιοί (σειρά εμφάνισης)

ΣΑΜΟΥΗΛ          Γιάννης Καραμφίλης

ΙΟΥΔΗΘ              Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

ΟΥΙΛΙΑΜ             Νικόλας Μαραγκόπουλος

ΣΑΡΑ                   Λίλα Βλαχοπούλου


 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 10:05

Πηγή