Ειδήσεις

Έρχεται το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού με 145 ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022, 10:40

Το  Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού ξεκινάει στις 5 Νοεμβρίου στην Αμοργό. 145 ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ από 50 χώρες δίνουν ένα ενδιαφέρον οπτικό παρόν και διαγωνίζονται.

Διοργανωτής, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Γυναικών Αμοργού και συνδιοργανωτές, ο Δήμος Αμοργού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Aegialis Hotel and Spa.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την Γυναίκα, και το Περιβάλλον καθώς και Ακαδημία Κινηματογράφου με ενδιαφέροντα workshops από σημαντικούς ανθρώπους στον χώρο του κινηματογράφου. Συνεχείς προβολές των διαγωνιζομένων ταινιών, μαζί με τις καθιερωμένες εκδρομές στο νησί, προσφέροντας γεύσεις από το μοναδικό τοπίο, τα φαγητά, τους  χορούς και την επαφή με τους ντόπιους.

Η Πορτογαλία έχει μεγάλη εκπροσώπηση και είναι τιμώμενη χώρα.

Δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα παρευρεθούν, όπως ο best seller συγγραφέας Τζόνας Σάουλ, ο οποίος θα μιλήσει και θα παρουσιάσει work shop, η πριγκήπισσα Idony Punahele της Χαβάης, ο Πρέσβυς της Πορτογαλίας, καθώς και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το Nile Cinema Channel, και το Hellenic DNA από τη Νέα Υόρκη.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η βράβευση του ιστορικού πλοίου Σκοπελίτης για την κοινωνική προσφορά του από το 1956, δεμένο άρυκτα με το Αιγαίο και τις ιστορίες του. Μια τέτοια ιστορία είναι και το Φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου, αφού η αρχή του με το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ για τον πολιτισμό,  πάει 30 χρόνια πίσω. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, φιλοδοξεί να ενώνει κάθε χρόνο όλα τα νήματα και τις ιστορίες που συνδέονται σε αυτόν τον τόπο και αφορούν τον πολιτισμό.Μετά την βράβευση, θα ακολουθήσει προβολή των ταινιών μέσα στο γκαράζ του πλοίου. Ωστόσο η ημέρα θα ξεκινήσει με τις προετοιμασίες πάνω στο  πλοίο , την μαντινάδα ειδικά φτιαγμένη  για τον Σκοπελίτη από τον εξαιρετικό Αμοριανό δεξιοτέχνη στο βιολί  Γιακουμή Γαβρά, αρκετές εκπλήξεις, και τέλος το δείπνο στους χώρους του πλοίου.  

Γιατί και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ είναι αφορμή για γιορτή, για χαρά και για πολιτισμό σε κάθε μορφή. Και γιατί μας αρέσει να βραβεύουμε όχι μόνο τους «πρωταγωνιστές» των ταινιών , αλλά και τους «πρωταγωνιστές» αυτού του τόπου.


 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022, 10:40

Πηγή