Έξι νεκροί στρατιωτικοί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 03:37

Τουλάχιστον έξι Καμερουνέζοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στα βόρεια της χώρας, όπου η δραστηριότητα της έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας στο δημόσιο ραδιόφωνο.

Μέλη της Μπόκο Χαράμ «κατέφθασαν περί τις 04:00 με έξι οχήματα, βαριά οπλισμένοι. Θρηνούμε τον θάνατο έξι στρατιωτών μας που έπεσαν στο πεδίο της μάχης, με τα όπλα στα χέρια, ενώ άλλοι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν», είπε ο Μπακάρι Μιντζιγιάουα, ο κυβερνήτης, στο CRTV.

Η επίθεση των τζιχαντιστών διαπράχθηκε στη Σαγκμέ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νιγηρία, όπου γεννήθηκε η Μπόκο Χαράμ. Αναφορά της αστυνομίας, που επιβεβαίωσαν αρκετές τοπικές πηγές, κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων.

Μέλη της Μπόκο Χαράμ και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), οργάνωσης που σχηματίστηκε όταν η πρώτη διασπάστηκε, κλιμακώνουν τα τελευταία χρόνια τις φονικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και αμάχων στο Καμερούν, όπως και στις υπόλοιπες τρεις χώρες της περιοχής, τη Νιγηρία, τον Νίγηρα και το Τσαντ. Απαγάγουν συχνά άμαχους, ιδίως γυναίκες και παιδιά.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ ξέσπασε το 2009 στη βορειοανατολική Νιγηρία, προτού εξαπλωθεί στα γειτονικά κράτη. Πάνω από 36.000 άνθρωποι, κυρίως στη νιγηριανή επικράτεια, έχουν σκοτωθεί και άλλοι 3 εκατ. έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ.

Η Μπόκο Χαράμ επιβεβαίωσε στα μέσα Ιουνίου τον θάνατο του ιστορικού της ηγέτη, του Αμπουμπακάρ Σεκάου, σε μάχη με μέλη του ΙΚΔΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 03:37

Πηγή