Τεχνολογία

Ένα πιο βιώσιμο μέλλον με τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα της LG


02 Feb Ένα πιο βιώσιμο μέλλον με τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα της LG

Posted at 12:17h
in LIFE TECH
by Soustas

Η LG Electronics (LG) στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ενίσχυσης της προστασίας των φυσικών μας πόρων, έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες για να συμβάλει στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Σημαντικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι τα πιο πρόσφατα προϊόντα της εταιρείας, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ενέχουν λιγότερους κινδύνους παραγωγής αέριων ρύπων σε εσωτερικό χώρο.

Συγκεκριμένα, 18 καινούρια μοντέλα OLED τηλεοράσεων είναι κατασκευασμένα με λιγότερα πλαστικά υλικά και είναι πιο ασφαλή σε σχέση με τις συμβατικές LCD TVs, καθώς δεν χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό. Για παράδειγμα, η 65 ιντσών OLED G1 τηλεόραση απαιτεί μόλις το 30% του πλαστικού που χρησιμοποιείται σε μια LCD ίδιου μεγέθους (μοντέλο 65UP75). Η LG σχεδιάζει, επίσης, να επεκτείνει τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών σε ορισμένα μοντέλα LCD τηλεοράσεων του 2021, όπως την QNED Mini LED.

Παράλληλα, τα Soundbars της LG που κυκλοφόρησαν φέτος, αποτελούνται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET και υλικά, όπως τη ρητίνη για τις εξωτερικές θήκες πολλών εκ των μοντέλων, ενώ έχουν πιστοποιηθεί ότι πληρούν το παγκόσμιο πρότυπο ανακύκλωσης[1]. Ακόμα, χρησιμοποιώντας μειωμένες ποσότητες αφρού και διογκωμένη πολυστερίνη ή εν συντομία EPS (Expanded Polystyrene), η συσκευασία τους διαθέτει πιστοποίηση Eco Product από τη SGS (Societe General de Surveillance),[2] για τους μειωμένους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Επιπλέον, η συσκευασία τους επιτρέπει σε ένα τυπικό φορτηγό να φιλοξενεί 58% περισσότερα κουτιά/τεμάχια[3], καθώς έχει σχεδιαστεί σε σχήμα «L», ώστε να χωρούν περισσότερα προϊόντα προς παράδοση, εξοικονομώντας καύσιμα και μειώνοντας το αποτύπωμα του άνθρακα.

Συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στη μείωση του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης, η LG συμμετέχει στο ταξίδι προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

[1] Μοντέλα SP2, SP2W, G1.

[2] Μοντέλα SP11RA, SP9YA, SP8YA, SPD7Y, SP2, SP2W.

[3] Βασισμένο στο μοντέλο SP8YA.

Πηγή