Η Verizon αναθέτει σύμβαση 5G στην Ericsson


Οι Verizon και Ericsson θα υλοποιήσουν δίκτυο 5G το οποίο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές των ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Η Verizon επέλεξε την Ericsson για την παροχή δικτυακού εξοπλισμού για τη θέση σε εμπορική λειτουργία του δικτύου της 5G. Η Verizon θα υλοποιήσει το ραδιοδίκτυο 5G πριν από την καθιέρωση του σχετικού προτύπου, καθώς και το δίκτυο κορμού 5G, σε επιλεγμένες αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Οι δύο εταιρείες επιδεικνύουν τη συνεχή ηγεσία τους στον κλάδο, επιταχύνοντας έτσι την πορεία προς το 5G. Η Verizon και η Ericsson σκοπεύουν να συνεργαστούν προκειμένου να μετακινήσουν ταχύτατα το οικοσύστημα κινητών επικοινωνιών προς την κατεύθυνση της εμπορικής υλοποίησης της τεχνολογίας 5G.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, η Ericsson και η Verizon πραγματοποίησαν δοκιμές σταθερής ασύρματης τεχνολογίας 5G χρησιμοποιώντας φάσμα mmWave σε αρκετές πόλεις και κατοικημένες γειτονιές, με διαφορετική γεωγραφική κατανομή και οικιστική πυκνότητα. Αυτό ήταν ένα κρίσιμο κομμάτι του σχεδίου της Verizon να υλοποιήσει ένα πρωτοποριακό σταθερών ασύρματων ευρυζωνικών επικοινωνιών.

Οι δοκιμές αυτές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση των τεχνολογιών 5G και συχνοτήτων mmWave που χρησιμοποιεί το Φόρουμ Τεχνολογίας 5G (5GTF) της Verizon και το επερχόμενο πρότυπο 3GPP 5G NR. Οι νέες αυτές τεχνολογίες αναμένεται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων απαιτήσεων συνδεσιμότητας για αναδυόμενες ευρυζωνικές εμπειρίες των καταναλωτών μέσω τεχνολογιών σταθερής και κινητής ασύρματης πρόσβασης, όπως ενδεικτικά ροή βίντεο υψηλής ευκρίνειας, καθηλωτικές εμπειρίες εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας και συνδεδεμένη υπολογιστική στο cloud.Source link