Το WhatsApp λανσάρει έκδοση της εφαρμογής για μικρές επιχειρήσεις


Το WhatsApp προχώρησε στο λανσάρισμα ειδικής έκδοσης της εφαρμογής για χρήση από μικρές επιχειρήσεις ώστε να είναι ευκολότερο για αυτές να επικοινωνούν με τους πελάτες τους.

Το WhatsApp Business, όπως είναι η ονομασία της νέας εφαρμογής, προσθέτει νέα στοιχεία όπως η προσθήκη περισσότερων λεπτομερειών στις διευθύνσεις email, την δυνατότητα περιγραφής μίας επιχείρησης, την αποθήκευση περισσότερων διευθύνσεων και ιστοσελίδων. Επίσης θα προσφέρει επιπλέον έξυπνα εργαλεία χαιρετισμού, γρήγορων απαντήσεων αλλά και εργαλεία μετρήσεων ώστε να μπορεί ο χρήστης να υπολογίζει πόσα μηνύματα εστάλησαν, πόσα παραδόθηκαν και πόσα διαβάστηκαν.

Για όσους χρήστες ο επαγγελματικός τηλεφωνικός αριθμός είναι διαφορετικός από τον προσωπικό, δίνεται η δυνατότητα χρήσης τόσο του WhatsApp Business όσο και του WhatsApp Messenger στην ίδια συσκευή αλλά την εγγραφή να γίνεται με τους διαφορετικούς αριθμούς. Επιπλέον, το WhatsApp Business είναι συμβατό με το WhatsApp Web, δηλαδή την έκδοση της εφαρμογής για desktop web browser.

Το WhatsApp Business είναι δωρεάν και διαθέσιμο για χρήστες συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android, χωρίς προς το παρόν να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά για μελλοντικό λανσάρισμα έκδοσης για λειτουργικό iOS. Αρχικά η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε Ινδονησία, Ιταλία, Μεξικό, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες, με το παγκόσμιο λανσάρισμα να υπολογίζεται ότι θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων.Source link