Το πρώτο Optane SSD για desktops λανσάρει η Intel


H Intel λανσάρει τα πρώτα Optane SSD μοντέλα για τους επιτραπέζιους υπολογιστές με χωρητικότητες 280 και 480 GB. 

To μοντέλο Intel Optane SSD 900P με χωρητικότητα 280 GB τιμολογείται στις ΗΠΑ στα 389 δολάρια, καθώς το μοντέλο των 480 GB θα μπορεί να το αποκτήσει κανείς με τιμή 599 δολάρια. Σε πρώτη φάση οι τιμές είναι ακριβές, αλλά αναμένεται να αλλάξουν προς τα κάτω στο μέλλον. Η τεχνολογία των Optane SSD εκτιμάται ότι προσφέρει ταχύτητα κατά 4 φορές πιο γρήγορη από εκείνη ενός συμβατικού SSD, ενώ ταυτόχρονα οι αναλυτές σημειώνουν ότι προσφέρουν και μεγαλύτερη αντοχή 22 φορές αυξημένη σε σχέση με ένα συμβατικό SSD.

Οι πρώτες δοκιμές των Optane SSD έχουν δείξει ότι σε πραγματικές συνθήκες οι επιδόσεις τους είναι σημαντικά πιο γρήγορες από εκείνες με τεχνολογία NAND. Αυτά τα μοντέλα που έχει παρουσιάσει η Intel είναι τα πρώτα που μπορούν να εγκατασταθούν σε κανονικούς desktop υπολογιστές που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Αυτό θεωρείται ότι είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσει η εν λόγω τεχνολογία και να γίνει περισσότερο προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η φιλοδοξία της Intel είναι να γίνει εκτεταμένη χρήση των Optane SSD τόσο σε υλοποιήσεις data centers όσο και σε σταθμούς εργασίας υψηλών απαιτήσεων, ή σε gaming συστήματα.Source link