Το νέο Google Pixelbook με Chrome OS και συνοδευτικό Pen


Το νέο Pixelbook που παρουσίασε η Google αποτελεί ένα υβρίδιο laptop-tablet εξαιρετικά χαμηλού βάρους που δεν ξεπερνά το ένα κιλό και πάχος στα 10 χιλιοστά.

Το Pixelbook, που παρουσιάστηκε χθες μαζί με τα Pixel 2 και Pixel 2XL, διαθέτει οθόνη διαγωνίου 12,3 ιντσών και ανάλυσης Quad HD (1440p). Στο εσωτερικό του «κρύβονται» επεξεργαστές της Intel, Core i5 ή i7, μνήμη RAM έως 16GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 512GB με δίσκο τεχνολογίας SSD.

Σύμφωνα με την ίδια την Google, η παραπάνω σύνθεση δίνει υπέρ-αρκετή ισχύ για τις ανάγκες ενός Chromebook υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το Pixelbook επιτυγχάνει εκκίνηση σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Σε επίπεδο αυτονομίας, η Google υποστηρίζει ότι ο φορητός της υπολογιστής προσφέρει έως και δέκα ώρες εργασίας, ενώ παρέχεται και δυνατότητα ταχείας φόρτισης μέσω της θύρας USB-C όπου με 15 λεπτά φόρτισης εξασφαλίζεται αυτονομία για δύο ώρες.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό έχει να κάνει με την ανεμπόδιστη πρόσβαση του Pixelbook στο Διαδίκτυο. Όταν η πρόσβαση σε κάποιο δίκτυο Wi-Fi δεν είναι εφικτή ο χρήστης θα μπορεί να συνδέεται αυτόματα με το Pixel smartphone και να εκμεταλλεύεται τη σύνδεση της φορητής συσκευής.

Ο χρήστης θα μπορεί επίσης να εκμεταλλεύεται τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant ώστε μέσω φωνητικών εντολών να μπορεί να εκτελεί συγκεκριμένες εργασίες όπως η αναπαραγωγή κάποιου βίντεο στο YouTube, η αναπαραγωγή ενός τραγουδιού κλπ. Εάν ο χρήστης δεν επιθυμεί να χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές (π.χ. αν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο) παρέχεται η δυνατότητα χρήσης ειδικού πλήκτρου που επιτρέπει την πληκτρολόγηση της εντολής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η συνοδευτική Pixelbook Pen θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τον Google Assistant για να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τι προβάλλεται στην οθόνη του χρήστη. Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να κυκλώνει μία λέξη ή μία εικόνα και ο Assistant να εμφανίζει σχετικές πληροφορίες. Φυσικά, η Pixelbook Pen θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο απλά πράγματα όπως η σχεδίαση στην οθόνη ή λήψη σημειώσεων.

Το Pixelbook είναι συμβατό και με τις εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για Android smartphone, πέρα από τις εφαρμογές που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το Chromebook, εμπλουτίζοντας έτσι σημαντικά τη διαθέσιμη γκάμα. Το πληκτρολόγιο του συστήματος διαθέτει οπίσθιο φωτισμό ενώ το mouse pad χρησιμοποιεί αλγόριθμους επεξεργασίας αφής ώστε να βελτιώνει την ακρίβεια, ενώ διαθέτει και αισθητήρα μέτρησης των παλμών.

Το κόστος του Pixelbook θα ξεκινάει από τα 999 δολάρια στις ΗΠΑ ενώ η Pixelbook Pen θα κοστίζει 99 δολάρια.Source link