Το Garmin Speak συνδυάζει τις αρετές του πλοηγού και του ψηφιακού βοηθού


Η Garmin, μία εταιρεία πολύ γνωστή για τις λύσεις πλοήγησης που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς, επιχειρεί να αλλάξει εκ νέου τους κανόνες της συγκεκριμένης αγοράς παρουσιάζοντας το Garmin Speak.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία συσκευή πλοήγησης στην οποία την μεγάλη οθόνη αφής για την εισαγωγή και προβολή δεδομένων υποκαθιστά η ψηφιακή βοηθός Alexa της Amazon. Η οθόνη που έχει το Speak είναι πολύ μικρότερη, διαμέτρου περίπου 1,5 ίντσας και τεχνολογίας OLED, στην οποία εμφανίζονται μόνο τα βέλη κατεύθυνσης. Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες δίνονται στον οδηγό φωνητικά, ενώ η Alexa αναλαμβάνει να ενημερώσει τον οδηγό και με χρήσιμες πληροφορίες όπως για παράδειγμα πού βρίσκεται το κοντινότερο πρατήριο καυσίμων.

Παράλληλα, το Garmin Speak λειτουργεί ακριβώς όπως οι υπόλοιπες συσκευές με ενσωματωμένη την Alexa: ο οδηγός μπορεί να ρωτήσει και να πάρει απαντήσεις σχετικά με ειδήσεις, τον καιρό, την κίνηση στους δρόμους κλπ. Επιπλέον, αν ο κάτοχος του Speak διαθέτει και έξυπνες οικιακές συσκευές, μπορεί να τις ελέγχει μέσω της συσκευής π.χ. να ελέγξει την έξυπνη κλειδαριά ή να ελέγξει αν έχει σβήσει ο φούρνος που ψήνει το φαγητό.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία του Speak είναι για όσους ταξιδεύουν μόνοι, χωρίς συνοδηγό. Σε αυτές τις περιπτώσεις το Garmin Speak αναλαμβάνει να «παίξει» με τον οδηγό διάφορα παιχνίδια ή να διαβάσει audiobooks ώστε να κρατάει συντροφιά στον οδηγό.

Το σετάρισμα της συσκευής είναι επίσης αρκετά απλό. Αφού κατεβάσεις την δωρεάν εφαρμογή Garmin Speak σε οποιοδήποτε smartphone, η συσκευή Garmin Speak συνδέεται μέσω Bluetooth και εκμεταλλεύεται την πρόσβαση του smartphone σε δεδομένα. Ωστόσο, και μέσω του Speak ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στο κινητό του χωρίς να χρησιμοποιεί τα χέρια του π.χ. για να απαντήσει ή να απορρίψει κλήσεις.

Το Garmin Speak είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ μέσω της Amazon ή της Garmin με τιμή που φτάνει τα 150 δολάρια.Source link