Το Facebook λανσάρει την desktop εφαρμογή Workplace Chat


Το Facebook προχώρησε στο λανσάρισμα μίας desktop εφαρμογής chat για το Workplace, την business έκδοση της εφαρμογής που έκανε το ντεμπούτο της περίπου πριν από ένα χρόνο.

Το Workplace Chat υποστήριζε εξαρχής mobile και browser χρήση, ενώ η νέα desktop έκδοση θα προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με την έκδοση της εφαρμογής για smartphones, δηλαδή video chat, screen sharing, file sharing κλπ. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων το Workplace Chat θα υποστηρίζει ομαδικά video chats τόσο σε desktop όσο και σε mobile έκδοση.

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, η πλατφόρμα Workplace κατάφερε κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της να προσελκύσει σημαντικούς οργανισμούς όπως οι Walmart, Heineken, Spotify και Lyft. Συνολικά, το Workplace εξυπηρετεί πάνω από 30.000 οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, διπλασιάζοντας αυτόν τον αριθμό κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο τομέα παρατηρείται έντονος ανταγωνισμός το τελευταίο διάστημα με το Slack να προσθέτει πρόσφατα νέα χαρακτηριστικά, ενώ και η Microsoft προχώρησε στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών μέσω της συνένωσης του Teams με το προγενέστερο Skype for Business.

 Source link